Арткорт

Студио за интериорен дизайн
София
Финалист 2023

Restaurant Billy's

Ресторант Billy`s, намиращ се в София с обща квадратура 420кв.м. Заданието беше да постигнем уютна, топла и изчистена визия с повече участие на дървесина и натурални тонове. Озеляването допълва това усещане и е разположено в кашпи с идеята за мобилност, както и под формата на скандинавски мъх по стените. Използван е изцяло дъбов фурнир, както за мебели, стенни детайли, така и за ламелния таван, чиято цел е да прикрие видими въздуховоди и инсталации и в същото време да се запази максималната височина. По тази причина, ламелите са с детайл, който заобикаля въпросните тръби. Осветлението е по изискване непретенциозно, изцяло вградено в ламелния таван и скрито в стенните облицовки. То е общо и няма висящи зониращи тела, за да може масите да бъдат размествани по различен начин за различни събития. Ресторантът разполага с голям детски кът, разделен на няколко части - зона за най-малките с топки, пързалки и стена за катерене; свободна зона с пуфове и играчки; зона за по-големи деца с компютърни игри. _________________________________________________________________________ Restaurant Billy`s is located in Sofia with a total area 420 sq.m. The assignment was to achieve a cozy, warm and clean look with more wood and natural tones. The landscaping complements this feeling and is arranged in mobile planters , as well as in the form of Scandinavian moss on the walls. Oak veneer is used everywhere, for furniture, wall details and for the lamellar ceiling, the purpose of which is to conceal visible air ducts and installations while at the same time maintaining the maximum height. For this reason, the slats have a detail that surrounds the tubes. The lighting is, as required, unpretentious, completely built into the lamellar ceiling and hidden in the wall coverings. It is generic and has no hanging zoning fixtures so tables can be moved differently for different events. The restaurant has a large kids` corner, divided into several parts - an area for the smallest with balls, slides and a climbing wall; free zone with poufs and toys; area for older children with computer games.

  • 02.02.2024
  • 195

Арткорт

Студио за интериорен дизайн
София