ITALIAN DESIGN DAY 2022

  • 24.03.2022
  • Всички

За Dibla е удоволствие официално да съобщи за ITALIAN DESIGN DAY - инициатива на Министерството на външните работи и международното сътрудничество на Италия, която стартира през 2017 година. Веднъж годишно по целия свят се реализират събития, свързани с значимостта на италианския дизайн.

Тазгодишното издание на ITALIAN DESIGN DAY ще се проведе В София на 29 март, от 15:30ч. в Sofia Event Center, с организатори ИЧЕ - Агенция София, Италианското посолство в София, Конфиндустрия България и в сътрудничество с Италианския културен институт, под надслов RE-GENERATION, Дизайн и нови технологии за устойчиво бъдеще.

Официален гост на събитието в София ще бъде архитект Алберто Мария Прина, който ще представи пред българската аудитория специална лекция-ретроспекция за италианския дизайн и защо той е успял да се наложи като водещ в света източник на нови тенденции в интериорния и продуктов дизайн.  За отражението на италианския дизайн върху модерните интериорни тенденции в България ще говори интериорният дизайнер Елена Мустакова, част от екипа на фирма Lignа Group, която съчетава италианско образование и българска креативност.

Относно участието си в София, Арх. Алберто Мария Прина споделя: „С публиката ще се обърнем назад към миналото на италианския дизайн, за да потърсим отговори на въпросите, които продължават да вълнуват мнозина, а именно как италианският дизайн съчетава изкуство и индустрия в едно и успява да се наложи в целия свят като феномен.

Като официални гости на събитието ще присътват: Н.Пр. Джузепина Дзара, Посланик на Италия в София, Киара Петрò, Директор на ИЧЕ–Агенция София, Италианска агенция за външна търговия, Роберто Санторели, Председател на Конфиндустрия Българи, Сдружение на италианското предприемачество в България и Арх. Здравко Здравков, Главен Арх. на Столична Община.

Изложба на италиански интериорен дизайн
В рамките на събитието ще бъде представена специално подготвена експозиция на италиански продуктов и интериорен дизайн, чрез която гостите ще могат да се докоснат до италианския дух и традиции в дизайна. 

ITALIAN DESIGN DAY, предходните издания в България
С цел промотиране на емблематичния италиански дизайн по света, по покана на Конфиндустрия България, през 2018г. гост лектор в София беше арх. Масимиляно Фуксас, а през 2019 – инж. Паоло Пининфарина.

Организатори
ИЧЕ - Агенция София
Посолство на република Италия в София
Конфиндустрия България, Сдружение на италианското предприемачество в България 
Италиански културен институт  

Допълнителна информация
Приложено публикуваме програмата на събитието. 
Участието е безплатно с предварителна он-лайн регистрация на следния линк до 25 март 2022г.: РЕГИСТРАЦИЯ 
Осигурен е симултанен превод на италиански и български език.


ЗА КОНТАКТИ:

ИЧЕ - Агенция София
02 986 1574
[email protected] 
Конфиндустрия България  
02 45 000 12 
[email protected]


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория.

Добави Коментар
Няма добавени коментари