ДУМАТА ИМА ЖУРИТО – АТИЛА ВЕРЕС

  • 23.03.2023
  • Всички

Атила Верес е роден в Трансилвания през 1990г., той израства в ОАЕ. Завършва индустриален дизайн и е магистър по стратегически дизайн от Istituto Europeo di Design, Милано през 2011г. Дисертацията му е наградена с почетно отличие на ХХІІІ конкурс „Златен компас“ на Асоциацията за промишлен дизайн.

Започва професионалната си кариера при Гордън Гийомиер, където участва в редица мебелни проекти. По-късно продължава образованието си и завършва магистърската си степен. След това е нает от 3M в тяхната дизайнерска лаборатория в Милано, където добива представа какво движи нововъведенията в голяма корпорация. Този опит му позволи да спечели първото издание на BMW Творческа лаборатория през 2013г. и да започне работа за BMW в многодисциплинарен екип в Мюнхен. По-късно работата му с Guzzini & TVS му позволява да пътува по света с цел да разработи подходящи кухненски уреди. През 2015г. той създава собствено студио и оттогава се радва на доверието и сътрудничеството на някои от водещите световни марки. В момента работи като дизайнерски консултант за редица международни компании, разделяйки времето си между класически дизайн и стратегически дизайнерски проекти, като същевременно редовно си сътрудничи със Симоне Бонани за това, което вече се е превърнало в поредица от наградени проекти. В Милано преподава продуктов дизайн в Istituto Europeo di Design.

  • Кой е ключът към дизайна, който надхвърля текущите тенденции и не остарява/не се превръща в класика?

Използването на естествени материали, цветове и тонове, които имат доказана история в интериорния дизайн и по този начин са тествани във времето, със сигурност са просто решение да бъдете вечни.

  • Кои според вас са трите най-важни фактора при проектирането на пространство?

Безспорно хората са в центъра на проектирането на всяко пространство. То трябва да бъде проектирано така, че да бъде ориентирано към човека. Така че ключовото внимание към това кой ще обитава и влиза в пряк или индиректен контакт с пространството е фундаментално. Не на последно място изборът на материали, които естествено оказват влияние, както върху устойчивостта на пространството като конструкция, така и върху целия му живот.

  • Кои са 3-те ключа за създаване и изграждане на разпознаваем дизайнерски стил?

Последователност в специфичен стил на дизайн, последователност в разработването на продуктова типология и възможност за ремиксиране на продукта по напълно нов начин.

  • Кой според вас е най-важният етап от изпълнението на един дизайнерски проект?

Трудно е да се дефинира такъв момент, тъй като дизайнът е деликатен процес, който изисква внимание към детайла и способност за управление и куриране на различни части от дизайнерския проект. Естествено цялата упорита работа, която е вложена в началото на проекта, стига до плод в края и с малко късмет и опит нещата в идеалния случай трябва да бъдат възможно най-гладки.

Покани можете да закупите от bilet.bg на цени от 50лв. и 88лв.
Очакваме ви на 29 март 2023г. от 18:30ч. в Inter Expo Center



Партньори на Dibla Design Awards:

   

 .............................................................................................................................................................................................

Годишни партньори на Dibla:

  .............................................................................................................................................................................................

Медийни партньори за церемонията:

Добави Коментар
Няма добавени коментари