ДИЗАЙНЪТ КАТО КУЛТУРА В ХОТЕЛ ВИЗУАЛИЗА

  • 07.11.2022
  • Всички

В сърцето на културната столица Пловдив отвори врати хотел Визуализа. Място, в което се срещат история и бъдеще, изящна архитектура от 19-ти век в съчетание с модерен и изискан интериор с италиански мебели от най-висок клас, доставени от фирма Essenza.

Бутиковият 5 звезден хотел е проектиран като интериор от инж. Бояна Русева, чиито реализации се отличават с високи естетически критерии. Помещава се в първата фабрика за пури и папироси „Орел“ от 1890г, която в продължение на 30 години тъне в разруха, докато не се превръща в хотел с отличаваща се естетика от световен мащаб. 

Историческата сграда е реновирана чрез детайлно многопластово изследване и използване на най-прецизни похвати с цел запазване автентичността на културното наследство. 

Интериорният дизайн е неизменна част от съвременното съживяване в културно-исторически контекст. Концепцията на проекта, дело на инж. Бояна Русева, е изградена на база исторически факти в унисон с духа на вековната сграда и заданието на инвеститорите за непреходен дизайн с високи изисквания за лукс, комфорт и почит към изкуството. Гамата от мебели в интериора е подбрана от италиански производители, доставени от фирма ESSENZA – водеща в областта на обзавеждането.  

Изборът за реализиране на интериора с висок клас италиански мебели допринася за усещането за рафинираност, комфорт и спомага за крайния резултат, а именно непреходна естетика и безупречна функционалност. 

В зоната на фоайето се открояват мебели от водещия производител Natuzzi, чиито текстури и цветове са умело подбрани в унисон с произведенията на изкуството. Гостите на хотела могат да се потопят в комфорта на елегантните дивани и кресла от Alberta Salotti, докато се наслаждават на невероятните гледки към града под тепетата, които се откриват от стаите.

В синхрон с цялостното усещане за непреходна елегантност е изисканият ресторант Valere. Гурме кухня с авторски почерк, специална винена селекция и изящен интериор носят наслада за всички сетива. В зоните са подбрани продукти от италианската фабрика Calligaris с различни текстури и цветове в кореспонденция с общата визия на хотела, които допринасят за цялостния комфорт на посетителите. 

Благодарение на своя над 20 годишен опит като вносител на италиански мебели и осветителни тела, фирма Essenza се отличава като доказан партньор при реализацията както на частни, така и на обществени проекти. Essenza разполага с богато портфолио от продукти за всяка зона от интериора и екстериора, а благодарение на дългогодишното сътрудничество с водещи италиански фабрики, фирмата предоставя най-добри условия на пазара. 



Хотел „Визуализа“ е отличителен пример за визионерство и почит към културното наследство. Концепцията на проекта, съобразена с всеки един елемент на сградата и нейната история, както и селекцията на висок клас италиански мебели, допринасят за вдъхновяващия интериор с непреходна елегантност, който да бъде притегателен център за ценители на високата естетика, културата, историята и изкуството. 

Фотограф:
https://interiora.me/
- хотел Визуализа


ЗА КОНТАКТИ:

0882 298 613, 0888 103 033
[email protected]
www.essenza.bg
FacebookInstagram


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория.

Добави Коментар
Няма добавени коментари