ПОБЕДИТЕЛИТЕ НА DIBLA DESIGN AWARDS 2023

  • 14.03.2024
  • Всички

Годишните награди за интериорен дизайн - Dibla Design Awards 2023, организирани от платформата dibla.com, отбелязаха значително постижение за своята осма поредна година. На 13 март 2024г. победителите бяха обявени пред над 1200 гости в Интер Експо Център, демонстрирайки очарованието на интериорния дизайн. Събитието, проведено в световен мащаб, за пореден път постави стандарт за провеждане на подобни събития в България. Шикозната атмосфера, артистичните аранжименти, внимателно подбраната музика и специалните гости допринесоха за рекордния успех на церемонията по награждаването, която привлече вниманието на медиите и обществеността.

Благодарности бяха изразени на всички участници, като над 100 проекта преминаха към етапа на журиране. Техните проекти демонстрираха растежа и нарастващото доверие в интериорния дизайн в България. Международното жури, състоящо се както от местни, така и от чуждестранни експерти по дизайн, беше изправено пред предизвикателна задача поради безспорните достойнства на проектите. Всеки участник беше признат за победител, подчертавайки колко е важно човек да се утвърди на събитие от калибъра на Dibla Design Awards за професионално развитие и признание.

Церемонията приветства представители на българския бизнес елит, видни медийни личности, потенциални инвеститори и клиенти. Партньорската програма на Dibla включва някои от най-влиятелните компании в бранша, създавайки обособени зони за посетители. Интериорните дизайнери заеха централно място, насърчавайки ценни връзки и споделяйки информация за своите завършени и предстоящи проекти.

Генчо Гоев, създателят и собственик на платформата, откри церемонията, като изказа благодарност към участниците. Валентина Александрова и Костадин Крантев бяха живи и професионални водещи, поддържащи позитивната атмосфера през цялото събитие.

На церемонията специално пристигналите членове на авторитетното жури Simone Bonanni – преподавател по продуктов дизайн в Istituto Europeo di Design, сподели своите виждания за практичността и удобството на по-малките жилища и техните предимста. А арх. Марин Керемидски разказа за смелостта, че няма нищо невъзможно и как дори в условията на голяма конкуренция, може да се спечели проект, на пръв поглед невъзможен за печелене. Те, заедно с други почетни гости на събитието – проф. Васил Живков - ръководител на катедра „Интериор и дизайн за мебели“ в Лесотехническия университет, София, и преподавател в катедра Интериор и дизайн за архитектурата в УАСГ, София, г-н Илиан Милинов - основава Ilian Milinov Studio, член е на Дружеството на художниците в България, лектор в много конференции, сред които и TEDxBG, проф. д-р арх. Орлин Давчев – декан на Архитектурен факултет в Университета по архитектура, строителство и геодезия, и преподавател в катедра „Интериор и дизайн за архитектурата“, дизайнерът на 2018г. - Краси Капитанов, дизайнерът на 2020г. арх. Гергана Милушева от Cityscape, управителят на Интер Експо Център - г-н Ивайло Иванов, г-жа Бистра Шишкова, генерален мениджър на Бисмар, г-жа Венера Димитрова – специалист маркетинг и комуникации в Мениджър Медиа Груп, добре познатия на всички Иво Димитров от Dibla, обявиха победители в тазгодишните награди за интериорен дизайн. Класираните на първо място в отделните категории са:

  • Категория “Магазин/Изложбена площ” – CACHÈ ATELIER с SHOWROOM DOMKO
  • Категория “Офис/Работна среда” –  EN-TRE STUDIO с OFFICE P.E
  • Категория “Кафе, Бар & Динът” – АНТОНИУМ с ZA-ZU
  • Категория “Ресторант” – ИПА с РЕСТОРАНТ GORA
  • Категория „Хотел“ – MIGLIORE DESIGN с ALPINE BELL 
  • Категория “Медико-дентална” –  STUDIO CONTEMPO - TEOFANA HARALAMPIEVA с ДЕНТАЛНА КЛИНИКА
  • Категория “Разкрасителни” – HIGH-END DESIGN STUDIO – SATORI BULGARIA – естетичен център
  • Категория “Апартамент до 60кв.м.” – FIMERA DEISGN STUDIO с DOWNTOWN APARTMENT
  • Категория “Апартамент над 60кв.м.” – PONY ARCHITECTS с АПАРТАМЕНТ SG-DP с водещи проектанти  арх. Антонина Илиева и арх. Златан Ушев.
  • Категория “Семейна къща” – CACHÈ ATELIER с КЪЩА SPV1

Всички наградени проекти скоро ще намерят място в традиционния ни годишен каталог „Най-доброто от интериорния дизайн 2023“.

Archimel получи наградата за най-добре поддържан професионален профил в платформата dibla.com, признат за самодисциплина, активно поддържане на профил, постоянна работа и обществена оценка.

По традиция Dibla връчи специална награда на един от участниците в състезанието. Наградата бе връчена на Love 2 Design за проекта „Регионален Исторически музей – Шумен”. Наградата връчи г-жа Симона Заркова – интериорен дизайнер, творчески директор и организатор външни прояви в Dibla. Вдъхновител и двигател на най-значимите събития и инициативи на Dibla. Тя изказа благодарност на всички участници за положените усилия и ентусиазъм и припомни, че не по-малко важни са и социалните обществени обекти с културна кауза, за които също е дошло времето да се реновират.

Конкуренцията за титлата „Дизайнер на годината” винаги е напрегната – това говори за високото и непрекъснато издигащо се ниво на българския дизайн, както и за развитието в обществото на ползотворна среда за неговата изява. Най-желаната награда отиде при CACHÈ ATELIER, от SGI Architects & Masterplanners , миналогодишните носители на същата награда.

CACHÈ ATELIER е архитектурно студио, което измисля, проектира и създава сгради, интериори и дизайн обекти по мярка и според нуждите на своите частни и бизнес клиенти. Основано през 2013г. от арх. Мила Иванова и арх. Цветомир Павлов, днес КАШЕ реализира проекти в цял свят. Дейността на студиото получава българско и международно признание с престижни награди за съвременна архитектура, а реализираните от екипа му пространства намират място в едни от най-значимите издания за архитектура, интериор и дизайн.

Dibla ще продължи да създава инициативи, които вдъхновяват и насърчават креативните в областта на интериорния дизайн да се развиват, усъвършенстват и научават нови неща, които да прилагат в своите проекти, така че дизайнът в България да получава все повече заслуженото международно признание. Това е мотивирано от успеха на събитието Dibla Design Awards.


Ако желаете и Вие да бъдете сред победители в Dibla Design Awards 24, може да се включите още сега!

Повеще информация може да откриeте ТУК: dibla.com



Партньори на Dibla Design Awards:

 .............................................................................................................................................................................................

Годишни партньори на Dibla:

 .............................................................................................................................................................................................

Медийни партньори за церемонията:

Добави Коментар
Няма добавени коментари