НАТУРАЛЕН ЧАР ЗА ДЕКИНГА И ФАСАДАТА

  • 27.03.2024
  • Всички

Под формата на дървени тераси, декинг, фасадни елементи, перголи, беседки или градинска мебел дървесината внася топлина и уют в прилежащите към дома открити площи. За разлика от интериорните си приложения навън тя е изложена на интензивно въздействие на природните стихии. Поради тази причина, за да запази по-дълго своята естествена красота и технически характеристики, екстериорната дървесина има нужда от редовно почистване и възстановяване на повърхностната защита. Сухите и слънчеви пролетни дни са най-подходящото време да се погрижим за нейното свежо излъчване.

Пазарът предлага голямо разнообразие от продукти за дървесна защита, всеки от които има своите предимства и недостатъци. Ефективност, екологичност, естетика, лесно нанасяне и поддръжка – за да изберете оптималния продукт е необходимо да определите своите приоритети. В случай че сте от хората, които на първо място са безкомпромисни по отношение на екологичността и безопасността на използваните продукти, Rubio® Monocoat предлага идеалното за Вас решение.

Натуралните масла на белгийския производител са еталон, когато става въпрос за безвредна дървесна защита. 100% естествени съставки, нулево съдържание на летливи органични съединения – те не съдържат разтворители и каквито и да е токсични, опасни за вдишване или агресивни към кожата вещества. Така при омасляването спокойно може да дадете четката и на Вашите малки помощници. Подобно на готварска мазнина, работата с натурални масла е опасна единствено за дрехите. Сертификатите за употреба върху кухненски повърхности и детски играчки подкрепят последното твърдение. Така при появата на поредната драскотина върху Вашата градинска маса просто втрийте няколко капки натурално масло, след което можете да бъдете спокойни, ако детето Ви си остави ябълката отгоре.

Но предимствата на маслата Rubio® Monocoat не се изчерпват с тяхната екологичност и безопасност. Тяхната уникална технология ги превръща в изключително лесни за употреба, дори от непрофесионалисти. За разлика от конвенционалните продукти, които действат на принципа на насищане на дървесните пори и изискват нанасяне на множество ръце, окислителните масла като Rubio® Monocoat влизат в химична реакция с повърхностния слой на дървесината. Така помежду им се образуват здрави връзки на молекулно ниво. Този иновативен принцип на действие позволява едновременно омасляване и оцветяване на големи площи с нанасяне на един единствен слой. Така спестявате ценно време в чакане за съхнене и нанасяне на следващи ръце. Нещо повече – този тип натурални масла изключват риска от дразнещи застъпвания и напластявания. Тяхната технология позволява безпроблемни локални корекции и преомасляване на захабени повърхности без необходимост от шлайфане! Достатъчно е да почистите основно Ваша дървесина от наслоените замърсявания и да нанесете с четка маслото в желания от Вас цвят. И внимавайте с количеството! Продуктите на Rubio® Monocoat са изключително икономични. В зависимост от повърхността (гладка, рифелована) и метода на нанасяне (ръчно, с полираща машина или с пистолет) 1 л масло е достатъчен за обработка на до 30 м2 екстериорна дървесина.

Освен богата цветна палитра класически защитни масла белгийският производител предлага и широк асортимент от специализирани препарати за дървесина, сред които байцове, емулсии за равномерно посивяване на фасади и препарати за отстраняване на упорити петна. Всички те отговарят на основните принципи на Rubio® Monocoat: съдържат изцяло натурални съставки и изискват нанасяне на една единствена ръка.

Ето как с помощта на правилния продукт само в няколко лесни стъпки Вашата дървесина отново ще придобие очарователен вид и обновена защита от вода, UV лъчи и атмосферни влияния. Препоръчителната честота на преомасляване е поне веднъж годишно (всяка пролет) за декинга, а при вертикалните повърхности – веднъж на няколко години. 

Официален дистрибутор на продуктите Rubio® Monocoa е ЙАФ България.


ЗА КОНТАКТИ:

+359 725 683 10
[email protected]
www.jaf-bulgaria.com


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари