Studio Straff

Интериорен дизайнер
София

Project X/ Проект X

Когато собственикът е млад, космополитен и иновативен, то дизайнът на дома трябва да отговори подобаващо. Стил, комфорт и безпрецедентна функционалност са думите, които най-добре биха описали проекта. Изложението в полите на Витоша осигурява достатъчно слънчева светлина през всеки сезон и прекрасна гледка от панорамните прозорци на дневната. Големите витрини и дървеният под на терасите преливат плавно вътрешното и външното пространство. Преминал през мащабна реконструкция, оборудван със Smart home система, апартаментът е светъл и просторен, с неповторимо усещане за дом и уют, създадени от красивия орехов под и 360-градусовата камина. Дървесните обшивки са MDF с фурнир, а каменните и плота в кухнята - синтерован камък. Мебелите в цвят са от MDF с матов финиш. Бежовите тонове по стените допълват усещането за хармония с природата, а тези в цвят подчертават характерa на всяко помещение. Коридорът, кухнята и трапезарията са в обемът на дневната, но зоните са добре четими, заради тектониката на пода и тавана. Кухнята се вписва идеално в обема, но при нужда изчезва за секунди, благодарение на чупещата врата, скрита в ниша до хладилника. В коридора зад изчистените прави линии, се крият гардероби, врати и мокро помещение. Главната спалня напомня градски penthouse с подчертано силно излъчване. Оборудвана със собствена баня, близо до кабинета и без директна визуална връзка с останалата част на жилището, тя осигурява уединение 24/7. Гостната е отделена, посредством скрит достъп и разполага със самостоятелна баня. Преди предаване на ключа винаги се питаме “Какво бих променил, ако този апартамент беше мой?“ Ние дизайнерите винаги има какво да променим, но тук отговорът е кратък: „Нищо“. When the owner is young, cosmopolitan, and innovative as a person, the design should suit him. Style, comfort, and unimaginable functionality are the words that describe this project. The apartment is at the foot of Vitosha mountain, which provides enough sunlight in any season. This is combined with an amazing view from the panoramic windows in the living room. The huge glasses and the wooden floor of the terraces overflow perfectly on the outside and the inside. The apartment went under reconstruction. It has a Smart Home system. The place is bright and spacious, with a unique feeling of comfort, felt through the walnut floor and the 360-degree fireplace. The wooden sidings are with MDF wood veneer, while the stone ones and the kitchen counter are with sintered stone. The coloured furniture is MDF with a matt finish. The hallway, the kitchen, and the dining room are in the space of the living room. The different zones are easily recognizable because of the tectonic flooring and ceiling. The kitchen is a perfect addition to the space. It can disappear in seconds thanks to the "breaking door," hidden in a niche behind the refrigerator. In the hallway behind the clean, straight lines, are hidden wardrobes, doors, and a laundry room. The main bedroom resembles a city penthouse with a private bathroom. Located close to the office but without direct visibility to the other parts of the apartment, so you have privacy all the time. The guest room is separated through hidden access and has its own bathroom. We always ask ourselves, "What would I change if this apartment was mine?" We, designers, always have something to change. However, here the answer was short: "Nothing."

  • 06.01.2022
  • 488

Studio Straff

Интериорен дизайнер
София