Kala Design Studio

Студио за интериорен дизайн
София
Финалист 2023

Martini bar&restaurant

Концепцията, за цялото заведение е внедряване на природата в помещенията, сякаш е част от интериора. Входната зона е декорирана с кръгли огледала в сводестите прозорци. Ламперията, прикриваща въздуховодите, освежихме със светещи пана, на които са принтирани органични форми. Барът е облицован с ръчно направен 3D декор, който имитира естествен камък. В дъното на помещението се намира кръгла реклама на заведението на фона на груба мазилка с естествена слама. На ет. – 1 е най-ниската и тъмна зала, която беше изключително предизвикателство. Решение на проблема намерихме чрез светещия таван. Златистата мрежа над диваните скулптурирахме на място. Тя придава фантастично настроение. В съседство има вълшебен детски кът, интегриран чрез огромен прозорец, през който родителите да виждат дечицата си. Използвани са само естествени материали, а цветовата гама е натурална. Акцент са фрезованите листа, оформящи декоративна ограда. Използвахме ги и за декорация на тавана. Стълбата към ет.2 е снабдена с поръчкови кашпи, осветяващи всяко стъпало, а вляво по стената е разположена огледална ламперия, отразяваща светещите пана от входната зона. Първото нещо, което се вижда при изкачването й са 2 авторски плексигласови лампи, създадени специално за този интериор. Втория етаж преустроихме чрез оформяне на огромни прозорци, откриващи прекрасна гледка към реката и планината. Своеобразен център е вип зоната с камината, приканваща към уединение. До него е изработена огромна 3д фигура, която се оцветява в различни тонове от RGB лента под нея. Подовата настилка съчетава 3 вида гранитогрес, редени диагонално и право в сложни геометрични фигури. Таванът е скрит чрез метална мрежа с вплетени растения. The concept for the restaurant is to incorporate nature into the premises as part of the interior. The entrance is decorated with round mirrors in the arched windows. We refreshed the panelling covering the air ducts with illuminated panels on which organic shapes are printed. The bar is crafted with handmade 3D plaster that mimics stone. At the bottom of the premise is a circular sign advertising the restaurant against a background of rough plaster with straw. On the 1st floor is the lowest and darkest premise which was extremely challenging. We found a solution through the illuminated ceiling. We sculpted the golden grid over the sofas on site. It gives a fairy-tale mood. Next door is a magical children's play area integrated through a huge window for parents to see their little ones. Only natural materials are used and the colours are natural. Highlights are the milled leaves forming a decorative fence. We also used them to decorate the ceiling. The staircase to the second floor is fitted with planters illuminating each step, and mirrored panelling along the left wall reflects the illuminated panels of the entrance. The first thing you see when you walk up are two original plexiglass lamps designed for this interior. We remodeled the second floor by shaping huge windows, opening up to a wonderful view of the river and mountains. A centerpiece is the VIP area with the fireplace inviting to privacy. Next to it, a huge 3D figure is designed, which is coloured in different tones by an RGB strip underneath. The flooring combines three types of strong tiles arranged diagonally and straight in geometric shapes. The ceiling is hidden by a metal net with woven plants.

  • 03.02.2024
  • 481

Kala Design Studio

Студио за интериорен дизайн
София