Теодора Панайотова

Интериорен дизайнер
София

Dr Jekyll & Mr Hyde/ Tavex office /доктор Джекил & мистъ Хайд/Тавекс офис

Предизвикателството в този интериор е създаване на пространство с две функции – комфортна офис среда през деня и парти зона през нощта. Помещението за офиса дава добри възможности - тавани с височина 5.25м, без преградни стени и площ 336.5 кв.м. Но трансформируемият интериор, налага създаване на допълнителна квадратура. Това се постига чрез изграждане на второ ниво от видима метална конструкция и OSB панели, разположенa в крайна лява и крайна дясна част на пространството. По този начин, офисът се увеличава със 153.5 кв.м, а в централната част, се запазва височината от 5.25м. Там се позиционират две огледални зали за срещи със стъклени стени от пода до тавана и просторна зона за релакс през деня, която е парти зона през нощта. Организацията на осветителните тела има главна роля в интериора с две лица. Основното осветление, използвано в работно време, е изцяло поръчкова изработка, съобразено е с разпределението и размерите на общите зони и на отделните работни пространства. Парти лицето на офиса се постига чрез вторично осветление. То е разположено над острова, който през нощта е бар, а декоративно LED осветление подчертава детайлите. Интериорът е осъществен в стилен индустриален минимализъм. Основните материали са – бетон, видими метални греди и колони, OSB плочи и стъкло. Всички технически детайли като окабеляване, вентилация и противопожарна система, са видими и са боядисани в жълт и син цвят – корпоративните цветове на Тавекс. Акцент в центъра на офис пространството е 6-метров остров, с визия на черен мрамор. Финалните щрихи на интериора са шарени персийски килими и мека мебел в цветни дамаски за топлина и уют. Вечнозелени растения внасят свежест в индустриалната студенина./ The main challenge of this project was to create a two-purpose space – a functional, convenient office environment during the day and a party venue in the evenings. The space itself offered many possibilities; set on the ground floor of a new office building with no pre-existing walls, with 5.25-meter-tall ceilings. Due to the needs of Tavex, the necessity to increase the amount of space quickly became apparent. This was accomplished by building a new floor on the left and the right side of the office bringing the total area up to 490 m². However, the tall ceilings in the central part of the office and the two mirroring meeting rooms were retained. The split personality is achieved using the lights. The primary sources of light for the office hours were fully custom made to our specifications. They created the separation between the different work areas and between the working desks. The party side of things is achieved by the secondary lights placed right over the island bar, LED strips are used to enhance and outline the details of the bar and the library shelves. The overall design is industrial minimalism. The primary materials used are – concrete, metal rails, OSB, and glass. All the technical aspects like cables, ventilation, fire extinguisher systems are left exposed to the naked eye, painted in yellow and blue – corporate colours of Tavex. The centrepiece of the office is a giant 6-meter black marble island bar, which doubles as a kitchen during the day. The look of the office is completed by large Persian rugs and evergreen plants, which subtly complement the industrial look and provide the much-needed touch of coziness.

  • 10.12.2021
  • 331

Теодора Панайотова

Интериорен дизайнер
София