ZUCCA BARBER SHOP DESIGN

  • 17.12.2021
  • Конкурси

ZUCCA е италиански бранд, създаден от група инвеститори, които целят да разработят продуктова гама за мебели във фризьорския бранш. Продуктите ще се предлагат основно в Европа и Америка. ZUCCA започва развитието си от продукти за бръснарници и цели да изгради цялостна линия мебели - съставена от няколко дизайнерски колекции. Сериите ще бъдат представени на водещи търговци и платформи, които обслужват бръснарската индустрия. 

Екипът на Dibla с удоволствие пое ангажимента и отговорността да изгради пътя, който да отвори възможността на младите специалисти в страната да популяризират българския дизайн в цял свят. Чрез тази стъпка ще се радваме да демонстрираме и на други световно популярни брандове от индустрията, че могат да работят с платформата успешно по различни проекти за колаборация с български дизайнери.


ЗА КОНКУРСА

Италианският бранд ZUCCA вижда сериозен потенциал в партньорството си с Dibla и избра платформата за организатор на инициативата в намирането на талантливи млади дизайнери, които да създадат продуктовата линия за Barber Shop на бранда. Ако е успешен проектът, ZUCCA ще развие гамата и ще се проектират мебели за фризьорски салони и разработване на други колекции. 

Младите таланти ще бъдат под менторското ръководство на водещи дизайнери от България в целия процес до извеждането на продуктите в завършен вид за предлагането им на пазара. Dibla има ангажимента да подбере подходящи ментори спрямо заданието на възложителя. 

Победителите ще имат честта да получат своите отличия в най-престижната церемония за интериорен дизайн в страната - Годишните награди Dibla Design Awards, която ще се проведе на 16. март 2022г. в Интер Експо Център. Церемонията е най-значимото и елитно събитие за бранша. Това дава възможност на отличилите се млади специалисти да придобият популярност пред световна аудитория и е предпоставка за силен старт на тяхната кариера.

Dibla цели да стимулира млади таланти в бъдещото им професионално развитие, като им предоставя шанс за изява в мащабно събитие като Dibla Design Awards и възможност за внедряване на български проекти в реалния световен пазар с възложител като ZUCCA Barber Shop Design. 


 

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ

крайният срок за регистрация е до 25 януари 2022г.


НАГРАДИ

Наградният фонд на конкурса е 7 500 лв. и ще бъдат излъчени трима финалисти:

  • Награда за първо място: 4 000 лв.
  • Награда за второ място: 2 000 лв.
  • Награда за трето място: 1 500 лв.

* С цел да стимулира повече участници в конкурса, Dibla договори с производителя възможността, ако бъдат избрани повече от три проекта с потенциал за разработка, но са класирани на по-задни позиции - възложителите от ZUCCA да влязат в индивидуални преговори с участниците, за да довършат своите проекти срещу хонорар. 

* Брандът запазва правото си за откупуване на проекти, които не са достигнали до финал, в случай че прояви интерес към повече от три проекта.


УСЛОВИЯ И РЕД ЗА УЧАСТИЕ 

РЕГИСТРАЦИЯ: всеки кандидат трябва да изпрати следните документи на имейл адрес [email protected], за да направи своята регистрация:

* След получаване на заявката за регистрация, кандидатът ще получи проформа фактура за заплащане на таксата на имейл адреса, с който се е регистрирал.

* Регистрацията се счита за завършена след заплащане на съответната такса в посочения в проформата срок.

ВХОДИРАНЕ НА ПРОЕКТА: всеки кандидат трябва да изпрати идеен проект за серия мебели и аксесоари за Barber Shop в срок до 25.01.2022г., състоящ се от седем елемента:

  1. Работна маса /с едно и с две работни места/
  2. Огледала /полуръст и цял ръст/
  3. Подвижен контейнер
  4. Рафтове за стена /дълбочина 10см и дълбочина 22см/
  5. Закачалка /стенна и свободностояща/
  6. Табела  /входна и интериорна/
  7. Аксесоари /три вида по избор/

* Всеки продукт да бъде представен с 3D модел в jpg формат 1000x1000px и общ за всички елементи PDF файл с оразмерени чертежи в три изгледа, както и опис на заложените материали.

* Препоръчително е серията да се представи в интериорна среда - 1800х1800px.

ВЪЗРАСТ: всеки кандидат трябва да е до 25 годишна възраст.


СРОКОВЕ

  • Безплатна регистрация до 31.12.2021г.
  • Ранна регистрация до 15.01.2022г.
  • Късна регистрация до 25.01.2022г.
  • Изпращане на кандидатурата до 25.01.2022г.
  • Избор на победителите от 26.01.2022г. до 30.01.2022г.
  • Обявяване на победителите и награждаване: 16.03.2022г.

ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ

  • Безплатна регистрация до 31.12.2021г.
  • Ранна регистрация - 80лв. до 15.01.2022г.
  • Късна регистрация – 120лв. до 25.01.2022г.

Допуска се повече от една кандидатура, с направени отделни регистрации.


КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ

Кандидатурите ще се оценяват по пет критерия, с точки от едно до десет. Сумата от всички точки оформя крайната оценка на проекта. Всеки ментор гласува с двоен коефициент за един от проектите - свой фаворит.

  • Цялостно въздействие
  • Оптимизация на пространството
  • Ергономия
  • Оригиналност и новаторство
  • Съчетаване на използваните материали и елементи

 


 

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ

крайният срок за регистрация е до 25 януари 2022г.


Партньори на Dibla Design Awards:

 .............................................................................................................................................................................................

Годишни партньори на Dibla:

 .............................................................................................................................................................................................

Медийни партньори за церемонията 2021:

Добави Коментар
Калин
Здравейте, аз също не мога да изтегля документите, които трябва да попълня.
Polina Toneva
Бутоните за изтегляне на споразумението за участие и декларация не работят.