ПОБЕДИТЕЛИ ПРОФИЛ НА ГОДИНАТА И СПЕЦИАЛНА НАГРАДА DIBLA

  • 24.04.2023
  • Всички

Наградата за най-добре поддържан „професионален профил“ в „Дибла“ е едно най-очакваните признания за всички над 1400 дизайнери, регистрирани в Платформата. Крафтекдизайн заслужено получиха това звание, благодарение на професионалното си отношение, самодисциплина и отговорност, активното и цялостно поддържане на своя професионален облик. Най-добре поддържаният професионален профил се определя въз основа на най-висок среден рейтинг на публикуваните проекти през годината с най-много общи преглеждания от потребителите.


КАТЕГОРИЯ ПРОФИЛ НА ГОДИНАТА

победител Крафтекдизайн

Ето какво споделиха победителите в категория Професионален профил в Dibla:

  • Очaквахте ли Вие да получите отличието за Професионален профил на Dibla, тази година?

Не очаквахме, но бяхме приятно изненадани.

  • Вие имате дългогодишен опит в сферата на интериорния дизайн и сте много дейни. Каква е тайната за вдъхновението и успеха, които имате?

Ние сме водени от копнежа да създаваме красиви пространства и дизайн, който да радва хората. Това ни кара ежедневно да сме креативни и вдъхновени. Тази мотивация ни кара да преодоляваме трудности и предизвикателства също.

  • Вие творите проекти и в жилищен, и в обществен интериор. Какво предстои, какво да очакваме от вас?

С всяка година екипа ни нараства и ставаме все по-взискателни към това, което създаваме. С растежа на организацията ни, нараства и арсенала ни. Най-новото тази година е новият ни бранд. В него сме фокусирани изцяло в производството на дизайнерски мебелни решения, не само по наши проекти, но и като изпълнители и на други дизайнери.

  • Смятате ли, че е важно съществуването на платформа като Dibla и защо?

Не само е важно съществуването на Дибла, то е задължителен фактор. Дибла хвърля светлина на дизайн сцената в България и вдига цялостното ниво.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ПРОФИЛА ТУК


От миналата година Dibla има и нова категория „Специална награда“. Тя се присъжда на един от участниците в съревнованието, привлякъл вниманието на Платформата със спецификата и стила на проекта си, независимо от конкурсната класация. Наградата в тази категория заслужено спечели инвеститорът Борис Благоев с проекта Bey House Royal Hotel.

Ето какво споделиха победителите, получили "Специална награда на Dibla":

  • Как се чувствате като носител на специалната награда нa Dibla и финалист в категория Обществен интериор - Хотел? Проектът Ви определено много се отличава от останалите в съревнованието. Споделете ни малко повече за него.

Като финалист в категорията „Обществен интериор – хотел", за мен е истинска чест да бъда признат за работата, вложена в дизайна и реставрацията на Бейската къща от 1864 г., превърнала се в Царски хотел Бей Хаус. Дизайнът беше предизвикателство, тъй като сградата е паметник на културата и трябваше да работим в определени граници, за да защитим историческата цялост на оригиналния имот. Развълнуван съм от резултата и хотелът  се превърна в нещо като „жив музей", който всеки може да дойде и разгледа, дори и да не е гост на петзвездения луксозен хотел или ресторант.

  • Историята на сградата също е много интересна. Бихте ли ни разказали как се роди идеята на проекта и концепцията му за инвестиционно и архитектурно решение.

Идеята дойде, докато бях на екскурзия в Мароко, където отседнах в средновековна заможна къща наречена риад. Риадът беше запазен в оригиналния си блясък, но имаше всички съвременни и луксозни удобства на  модерен хотел. Исках да донеса идеята в родния ми край, Велико Търново, а бейската къща, където е живял последният търновски бей, беше идеалното място. Що се отнася до архитектурните предизвикателства, тъй като паметника на културата трябваше да запази оригиналният си облик, новата част е изцяло подземна и се намира под самата градина. С добавянето на тази нова част, удвоихме търговската площ на първия етаж, където се  намират сервизните помещения на ресторанта, както и турската баня с пролежащата зона за отдих и помещения за масаж . Новият двор е превърнат в пищна градина и място за отдих достъпно за всеки, който желае да ни посети.

  • Разкажете ни повече за различните покои в Bay House.

Царски хотел Бей Хаус разполага с четири стаи, наречени "царски покои", всяка от които е кръстена на царица от Третото българско царство. Тези стаи пресъздават как биха изглеждали действителните царски спални на всяка царица, така че гостите да се чувстват така, сякаш са отседнали в дворец. Всяка стая е украсена и със снимки, и картини от живота на царицата, на която е кръстена. На официалното откриване миналата година имахме честа Н.В. Царица Маргарита да отседне в покоите посветени на нейният живот заедно със съпруга си Н.В. Цар Симеон II. Техни Величества останаха много очаровани от дизайна на хотела и посрещането, което организирахме.

  • Вие участвахте в Dibla Design Awards като инвеститор с обект, според вас важно ли е, новооткритите обществени обекти да бъдат онагледени и оценени?

Вярвам, че е много важно новооткритите обществени обекти да бъдат оценени и насърчавани. България има богата история и аз искам да я споделя с целия свят. Моята мечта е да направя Велико Търново световно известен и донеса гостоприемство на световно ниво в старата столица.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ХОТЕЛА ТУК


Ако желаете и Вие да бъдете сред победителите в Dibla Design Awards 2023, може да се включите още сега! Повеще информация може да откриeте ТУК: dibla.com



Партньори на Dibla Design Awards:

   

 .............................................................................................................................................................................................

Годишни партньори на Dibla:

  .............................................................................................................................................................................................

Медийни партньори за церемонията:

Добави Коментар
Няма добавени коментари