НАЦИОНАЛНИЯТ КОНКУРС “БАНЯ НА ГОДИНАТА 2021” ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В 18-ТОТО ИЗДАНИЕ

  • 18.05.2022
  • Всички

Най-добрите проекти в 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021 бяха обявени на 17 май. До финалния етап на гласуване на жури, медии и публика достигнаха 47 проекта в трите категории. Категорията „Семейна баня с Atelier Collections – 3D” най-много привлече вниманието на архитекти и дизайнери. В категорията „Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” подадените проекти са изключително разнообразни и креативни. В категорията „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard” виждаме различни подходи в интериорното оформление с акцент продуктите на Ideal Standard. 

Награждаването на победителите се състоя в представителния шоурум на Ideal Standard - TheBathroom. Маргарита Ронкова, ръководител „Продажби - България“ благодари на участниците в конкурса, архитекти и дизайнери, с чиято помощ „нашите продукти намират своя дом и заедно създаваме пространствата на модерния живот“. Тя разкри за новия подход на компанията Singular, който „има за цел да предложи на крайните потребители точното за тях решение измежду огромното поле от възможности, които Ideal Standard предлага“.


„Баня на годината“ - изборът на журито

Категория „Семейна баня с Atelier Collections – 3D” 

Победител: Проект Aura, автор Тереза Игнатова 

За проекта: АУРА е пресечна точка на забързаното ежедневие и съвременния прочит на ритуала за чистота, релакс и спокойствие, които свързваме с потапяне във вода и енергийно презареждане. Концепцията зад проект АУРА е създаване на семейна баня, резонираща с нуждите и предпочитанията на съвременното семейство.


Категория „Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” 

Победител: Проект Cross lines, автор Катрин Стойнева 

Обектът е ситуиран в паркова среда, обвързан с обществена сграда с развиващо се действие под кота 0. Концепцията представлява проект, базиран на идеята да извади стандартното разпределение на обществените санитарни възли, чрез разделянето на четири отделни обема с обособен малък площад между тях, с места за сядане и паркиране на велосипеди.


Категория „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard”

Победител: Проект „Хармония“, автор Лора Денева

Хармония е проект, създаден да отговаря на най-новите изисквания за ергономичност и функционалност като посреща съвременните нужди, съобразявайки се с малкото пространство и действителна ситуация.


„Баня на медиите“

Категория „Семейна баня с Atelier Collections – 3D” 

Победител: Проект Aura, автор Тереза Игнатова.


Категория „Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” 

Победител: Проект „Силуети“, автор Александър Качаров

Проектът “ Силуети” се намира в Bar and dinner и цели да пречупи възприятието за поредното скучно обслужващо помещение. Концепцията е изградена на вечната връзка между черно и бяло. Симетричният монохромен подход и създаващата се визуална рамка подчертават ходовите линии и обектите около тях контрастират.


Категория „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard”

Победител: Проект „Рея“, автор Божана Йорданова

„РЕЯ“ е най-голямата баня от общо четирите бани, намиращи се в еднофамилна къща в покрайнините на гр. София. Проектът обхваща реновирането на вече същестуваща баня, с подова квадратура от почти 16 кв.м.


Специална награда на ТheBathroom

Победител: Проект „Семейна баня База“, автор Калин Георгиев

Всеки член на семейството чувства банята толкова лична, колкото своя стол, легло, кабинет и пр. Банята говори и приютява всеки еднакво добре. Излъчва чистота, лесна е за ползване и има място за всичко. Позволява да се отпуснеш, починеш и почувстваш усамотен. Помещението е разделено на три изолирани зони и едно обединяващо пространство.


Баня на публиката

Категория „Семейна баня с Atelier Collections – 3D” 

Победител: Проект Yang, автори Данимир Йорданов и Анастасия Раднева

Контраст и светлина. Черно и бяло. Ин и Ян. Простота и простор. Едно изчистено пространство с правилни форми. Цветовете са неутрални, черно и бяло, една неостаряваща комбинация. Акцентът си ти!


Категория „Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” 

Победител: Проект „Мома“, автор Цвета Димова

Мома - като един от най-известните музеи в света и като жена на бьлгарски. Обществена тоалетна в минималистичен стил разположена в музей на модерното изкуство. Характерно за интериора е oлекотеност и чистота на дизайна, постигнати с прилагане на прости форми, които придават обширност на пространството и естествено се съчетават с преливащата сe декорация.


Категория „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard”

Победител: Проект „M&L“, автор Елена Борисова – Дамова

M&L е проект за реконструкция на баня и тоалетна в етаж от къща за седем-членно семейство. Новото разпределение на елементите в него доведоха до редица проблеми за решаване: прикриване на водопроводните и отходни тръби, щранговете за централна топла вода, привързването на новите и подмяна на съществуващите елементи.

Всички проекти могат да бъдат разгледани на официалния сайт на конкурса:  www.thebathroom.bg


ЗА КОНТАКТИ:

0889 448 559
[email protected]
www.thebathroom.bg


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория.

Добави Коментар
Няма добавени коментари