МЕБЕЛИ С ОВАЛНА ФОРМА

  • 28.07.2022
  • Всички

Дизайнерските вдъхновения  често идват от миналото. Такъв е и случаят с една от топ тенденциите в мебелния дизайн за 2022 година - мебели с овална форма.

Дълги години след като правите линии, вдъхновени от модернизма на 20-ти век, бяха норма, както и синоним на съвременен стил, вкусът се променя в обратна посока. Извитите линии и елементи, смятани доскоро за старомодни, сега се превръщат в тенденция и синоним на съвременност. Обяснението за тази промяна е доста просто – заоблените форми са игриви и забавни. Те са отражение на стремежът ни за нежен, уютен и щастлив дом след тези няколко трудни години. 

Главни герои и на тазгодишното 60-то юбилейно издание на най-голямото и престижно изложение за мебели в света „Salone del Mobile“ в Милано бяха извитите форми и меките и обгръщащи линии. Различни марки представиха своята интерпретация на тази тенденция, която придава динамика и грациозност на жилищната среда чрез криволичещи линии.

В този ред на мисли ние от RILUS подбрахме да представим някои от най-впечатляващите  мебели на брандовете, които представляваме:

Pacific е органична, плавна концепция за сядане с припокриващи се обеми, сякаш са изваяни обекти. Това е диван, създаден да изненадва. Неговите триизмерни форми пренасят скулптурна естетика върху тапицерията, a в същото време криволичещата линия поражда иновативна модулност.

Фотьойлът Vento черпи вдъхновение от природата, позволявайки простите органични форми да бъдат интуитивно заоблени и оформени от силите на природата.  

Изискани линии, занаятчийско вдъхновение и  ясна почит към традициите в производството на Made in Italy продукт. Абсолютна строгост, съчетана с незабравим чар.

Ако добрите спомени са начинът за проектиране на продукт, тогава Back Pack е точно резултатът. Бъдете готови да изгубите часове в мечтания за минали преживявания и бъдещи начинания. С Back Pack никога повече няма да пожелаете да напуснете хола си.

Споменът за класическите форми носи успокоение. Тържествени, властни, но в същото време приветливи. Леглото Embrace в своята изискана простота, преоткрива топлината на прегръдката, в която  да се приютите. Новата колекция нощни шкафчета Palù припомня идеята за малки архитектури, формирани от връзката между присъствие и отсъствие. Това е една игра на линейност между пълни и празни пространства с дълбоки хармонии. Колекция Palù заедно с леглото Embrace печелят награда за високи постижения и креативност iF Design Award 2022. iF Design Award е една от най-престижните награди за дизайн и всяка година избира най-добрите проекти, продукти и иновации от цял свят. 

Ginza е модулна система дивани с плавни и чувствени линии. Вдъхновен от органични форми, напомнящи за дизайна от 70-те години на миналия век, той превръща всяко пространство в топъл и познат пейзаж, излъчвайки приятно усещане за домашен комфорт. Меки и обгръщащи линии се повтарят във всички елементи на колекцията, характеризиращи се с игра на форми и уютна дълбочина.

Вратата с вертикални ламели създава игра на обеми с отличителен характер. Заоблените модули и push-pull отварянето са елементите, които отличават този уникален гардероб. Push-pull отварянето прави вратата функционална и същевременно естетически безупречна: липсата на дръжка създава усещане за ламперия – едно изключително предимство, което позволява гардероб Stave да се използва като разделителна стена между две помещения.

COSTES  е богат на детайли, но в същото време възпроизвежда обикновена и минималистична естетика. Стилът е изискан, но балансиран - резултат от прецизното внимание към детайла, което отличава италианските мебели. Заоблените страници в прозрачно стъкло в комбинация с вертикални метални вложки, придават ритъм на композицията, но истинският детайл, който го отличава, са изисканите крака. Дървените врати са изработени с диагонални ламели, които подчертават очарователната естествена структура на дървото.

В ритъм на празно и пълно, на вдлъбнати и изпъкнали криви се развива органичната геометрия на Clara, проектиран от престижния френски дизайнер Кристоф Делкур за Baxter. Дизайнерът, превърнал майсторството на техниката и свободата на дизайна свой стилистичен код, представя абсолютно иновативен модулен продукт, съставен от множество взаимнозаменяеми елементи, изразявайки по този начин концепцията си за свобода и небрежност в дневната. Меки обеми и компактни силуети, приспособими и гъвкави, подобно на пъзел, модулите на Clara подсилват   усещането за комфорт и практичност, което обикновено се търси в устойчиво обзавеждане.


ЗА КОНТАКТИ:


032 900 777, 0878 710 292
[email protected][email protected]
www.rilus.bg
Facebook
Instagram


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари