ДИЗАЙНЕР НА ГОДИНАТА DIBLA DESIGN AWARDS 2022

  • 26.04.2023
  • Всички

Най-желаното отличие Дизайнер на годината, имаха честта да получат SGI Architects & Masterplanners

Освен най-високото признание за професионализъм - наградата „Дизайнер на годината“, екипът на SGI Architects & Masterplanners спечели и трето място в категория Обществен интериор | Офис/работна среда с проекта си Офис на Chaos / Chaos Office.

SGI Architects & Masterplanners е студио за архитектурен дизайн. Фокусът на студиото е върху създаването на места и устойчиви общности със социална и икономическа цел, като същевременно прилага отговорна устойчива практика във всички аспекти на дизайна.

Създадена през 2008г. oт Арх. Александър Доу и Арх. Тихомир Казаков, днес компанията оперира с около 50 специалиста, базирани в софийския и офис. Екипът на SGI е създаден от различни специалисти включително архитекти, инженери, дизайнери и визуализатори, които осигуряват високо ниво на компетентност за градоустройство, проектиране и обслужване на нашите клиенти.

Работата на компанията се уповава на силните взаимоотношения и умното мислене. Благодарение на високите си стандарти за качество, компанията е успяла да изгради портфолиото богато на мащабни и комплексни проекти. 



Прочетете, какво разказаха пред Dibla, съдружниците на SGI - Тихомир Казаков, Деница Княжевич и Гергана Иванова, от името на екипа си.

  • Какво означава за Вас признанието „Дизайнер на годината", присъдено от Националната платформа за интериорен дизайн Dibla?

Тихомир Казаков: Признателни сме  за изключително високата оценка,  която получаваме за нашата работа. Това за нас означава, че сме успели да постигнем нужното ниво на професионализъм, към което се стремим ежедневно. 

  • Проектите Ви са успешни и печелят множество награди в различни конкурси. Разкажете ни, каква е тайната на успеха Ви, какво ви мотивира и вдъхновява?

Деница Княжевич: Сериозната социална отговорност да канализираш и реализираш очакваната визия на клиента, като освен това да прибавиш и допълнителна социална стойност от проекта за обогатяване на обществото е най-силният мотиватор за нас.

  • Какво можем да очакваме от следващите Ви проекти и творчески планове?

Деница Княжевич: Ще спазваме същото и по-добро професионално ниво, от това което представяме и до момента. 

​​​​Разкажете ни повече за партньорството на SGI със Studio Alliance за развитие на работното място?

Гергана Иванова: Благодарение на партньорството ни със Studio Alliance, нашата компания вече може да предостави на клиенти ни допълнителни услуги като: workplace consultancy, acoustic consultancy, branding and graphic design, както и пълен мониторинг и управление на целия процес по изпълнението на интериорните ни проекти. 

  • Как бихте определили успеха във Вашия бранш? 

Гергана Иванова: Успехът е непрекъснато да се развиваш и да бъдеш сред лидерите диктуващи и представящи новите тенденции на пазара. Поканата ни да бъдем част от най- голямата организация в Европа за Office- fit out проекти-Studio Alliance, е пример за това и ни дава възможност да интегрираме вече утвърдени практики и услуги в света, които тепърва ще навлизат в България.

  • Каква е общата Ви оценка за участвалите проекти в Dibla Design Awards и как виждате развитието на българския интериорен дизайн като цяло?

Тихомир Казаков: В България винаги е имало ярки примери за успешни интериорни проекти. За съжаление, все още не можем да избягаме от често наблюдаваната практика за директно копиране на идеи, без да се осмисля конкретната бизнес стратегия и контекстът на проекта. Благодарение на браншови организации като Дибла, които признават и отличават стойностни проекти, забелязваме положителната тенденция за процентно нарастване на качествените реализации.


Ако желаете и Вие да бъдете сред победителите в Dibla Design Awards 2023, може да се включите още сега! Повеще информация може да откриeте ТУК: dibla.com



Партньори на Dibla Design Awards:

   

 .............................................................................................................................................................................................

Годишни партньори на Dibla:

  .............................................................................................................................................................................................

Медийни партньори за церемонията:

 

 

Добави Коментар
Няма добавени коментари