БЛЯСКАВ ЗАВЪРШЕК ЗА DIBLA DESIGN AWARDS

  • 24.11.2017
  • Всички

Най-дългоочакваният момент за дизайнерския бранш у нас настъпи – победителите от безпрецедентното по мащаб и авторитетност национално съревнование за интериорен дизайн Dibla Design Awards 2017 бяха тържествено обявени пред повече от 650 гости в столичния Sofia Event Center на 22-ри ноември 2017 г. Благодарим на всички участници за смелостта им да съпоставят труда и постиженията си в оспорваното съревнование с над 140 проекта, които бяха одобрени да преминат към етап журиране. Броят участвали проекти е истински прецедент за страната ни и убедително доказва, че интериорният дизайн в България се развива с решителни стъпки и устремено върви към световно признание и сцена.  Всеки от вас можем да наречем победител, скъпи участници. Желанието да заявите себе си на събитие от нивото и мащаба на Dibla Design Awards е важно и основополагащо за вашето развитие и разпознаваемост, и ясно показва, че сте поели по пътя на усъвършенстването, така важен за всеки професионалист.

На 22-ри ноември в 19 ч. Sofia Event Center официално отвори врати, за да посрещне всички специални гости на събитието.  Бляскавата наградна статуетка и луксозните каталози с най-добрите проекти от интериорния дизайн за изминалата година още от входа примамливо привличаха погледите на посетителите, загатвайки им за тържествеността на предстоящата церемония. За приятната и стилна атмосфера преди сублимния момент по връчването на наградите допринесоха внимателно подбраната музика, красиво аранжираната зала за коктейл и усмихнатият и приветлив обслужващ персонал, които се грижеха за удобството и уюта на гостите. Над 650 представители от бизнес елита на България, водещи медии, най-влиятелните и популярни фирми у нас – партньори от Годишната ни партньорска програма, потенциални инвеститори и клиенти, и разбира се - есенцията на събитието – интериорните дизайнери, имаха възможност да създадат полезни контакти и да споделят информация за свои реализирани и бъдещи проекти. По време на церемонията всички над 140 номинирани проекта бяха представени пред гостите на страниците на специално създаден за събитието луксозен албум, а отличените с награди интериори съвсем скоро ще намерят място в традиционния ни годишен каталог „Най-доброто от интериорния дизайн за 2017“.

Сякаш нарочно, за да усили и без това постоянно нарастващото напрежение у номинираните участници, технически причини забавиха началото на церемонията, но в момента, в който вратите на залата се отвориха, магическо изпълнение на трио „Хипнотик“ посрещна гостите за добре дошли и ги приласка да се настанят удобно. Чаровните водещи от страна на Мария Силвестър и Костадин Крантев се възползваха от забавянето в сценария, за да се пошегуват и разведрят обстановката. Уникалните визуални ефекти, стилно аранжираната сцена, професионалните водещи и талантливите претенденти в съревнованието дадоха категорична заявка за събитие, което ще остане в историята на българския интериорен дизайн. След кратко приветствие от страна на основателя на платформата г-н Генчо Гоев, най-дългоочакваният момент настъпи – бяхме готови да обявим победителите в отделните категории. Всеки имаше възможността да препоръча свой или любим интериор до 10 ноември на сайта на кампанията www.dibla-awards.com, а отговорното решение за номинация или награда бе изцяло в ръцете на взискателното ни международно жури.

Специално пристигналите от чужбина гости на събитието – част от авторитетното жури на тазгодишното съревнование – Хасегава Аой, Фернандо Кобело и Дюри Ковач, бяха приветствани на сцената, за да разкажат своите първи впечатления от нивото на дизайна у нас и да споделят ценни съвети от практиката и опита си. Едно нещо е сигурно – всички вие, драги участници, истински се бяхте постарали, за да ги затрудните в избора! Горди сме, че специалисти от техния ранг, останаха очаровани и впечатлени от постиженията на българския дизайн и го определиха на световно ниво. От страна на журито почетни гости на церемонията бяха и Илиан Милинов, Георги Кътов, Васил Живков, Владислав Костадинов, Пенка Станчева и Калоян Тодоров, които обявиха наградените проекти и лично поздравиха хората, стоящи с неуморния си труд и безспорен талант, зад тях, а това са:

  • категория „Апартамент“ – Ина Дамянова
  • категория „Фамилна къща“ – арх. Анна Неврокопска (E House Architects)
  • категория „Магазин/изложбена площ“ – dontDIY
  • категория „Офис/работна среда“ – DA Architects
  • категория „Заведение/бар-ресторант“ – Funkt Architects
  • категория „Ресторант“ – Красимир Капитанов
  • категория „Нощен клуб“ – студио IDEA

Церемонията продължи с връчването на наградата за професионален профил в Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“, определен въз основа на брой проекти, брой разглеждания, интерес и отзиви на общността и посетителите на сайта. Тази сладка чест се падна на г-жа Симона Стоянова – „двигателят“ на „Дибла“, която изрази искрената си благодарност към всички участници за усилията и положения труд, а отличието заслужиха творците от Fine Design Interiors.

Апогеят на вечерта обяви г-н Иво Димитров – един от основателите и неизменна съставна част на платформата, който разкри пред затаилите дъх гости името на „Дизайнер на годината“  за  2017 г. Меги Илиева заслужено спечели престижното признание, благодарение на своя дългогодишен опит, доказан професионализъм, общ принос към българския дизайн, разнообразни по естество и мащаб проекти и множество международни награди. Само за тази година неин проект печели три награди от World Luxury Spa Awards, включително приза за „Най-луксозен фитнес и спа център в света за 2017“.

Мотивирани от успеха на събития като Dibla Design Awards, ние от платформата „Дибла“ ще продължаваме да създаваме инициативи, които да вдъхновяват и поощряват творците в областта на интериорния дизайн да се развиват, самоусъвършенстват и да учат нови неща, които да прилагат в своите проекти, за да може дизайнът в България все по-често да получава заслуженото международно признание.

Добави Коментар
Няма добавени коментари