100-ТЕ НАЙ | DESIGN>PEOPLE vol2017

  • 03.04.2017
  • Всички

DESIGN>PEOPLE – отново!
…Като погледнахме назад се оказа, че за два дни времето в Пловдив беше спряло…
От 30-и март до 1-ви април Дибла организира второто издание на една от най-успешните и значими свои инициативи – националния форум „Дизайнът е повече от хората“. Да съберем отново на едно място 100 от най- успешните дизайнери и да ги изправим пред представители на 12 от най-влиятелните фирми в бранша беше поредното предизвикателство, което изпълнихме с отдаденост и ентусиазъм. В безсънните нощи около организация на събитието ни преведе искреното желание и амбиция да направим още една крачка към подобряване общуването между професионалистите от гилдията и към създаването на нови партньорства с фирми – производители в сферата на интериорните решения.

Домакините от платформата с радост посрещаха и настаняваха гостите в първите часове от събитието, насочвайки ги към луксозните и удобни стаи на спа-хотел „Империал“ в гр. Пловдив.Макар събитието ни да съвпадна с други международни прояви в града, ангажирали хотела, любезният му, отзивчив и високо професионален персонал ни съдейства да превърнем събитието в централно! Фоайето беше превърнато в мини-изложбена палата, където фирмите от Годишната партньорска програма бяха изложили свои ключови изделия, няколко зали бяха на разположение за деловите части на форума, а два ресторанта се грижеха за това не само зрителните сетива на участниците да бъдат задоволени.

Още преди официалното начало на събитието, представителите на фирмите – партньори на Дибла успяха за първи път да се запознаят с новия проект на платформата – Dibla Selection. Става въпрос за уеб-базиран продукт с ограничен достъп, който предлага възможности за споделено пазаруване, като процесите на поръчване и осчетоводяване са автоматизирани, а времето за поръчки се съкращава с десетки пъти. По-късно, новоразработеният проект беше представен и на дизайнерите.

Разбираемо, най-очакваното събитие на официалната вечеря при откриването на форума беше представянето на второто луксозно издание на Годишния каталог на Дибла – „Най-доброто от интериорния дизайн през 2016“. Той беше нашият комплимент към всички участници в „Дизайнът е повече от хората“. Самият каталог нагледно демонстрира ръста на българския дизайн дори само в рамките на една година и бе посрещнат с възхищение и радост. Горди сме, че продължаваме по един елегантен и стилен начин да отразяваме и даваме публичност на таланта и постиженията на родните дизайнери в областта на интериорното проектиране. Освен Каталога, всеки от присъстващите дизайнери получи рекламни комплекти с мостри, каталози и други подаръци от всяка от фирмите – партньори.

За тържествеността на вечерята допринесоха както тържественото приветствие от Генчо Гоев (собственик на www.dibla.com), така и специалното оформление и обстановка в залата, класическите свещници по масите, подбраната дискретна музика, внимателното обслужване и деликатесна кухня.
.............................................................................................................................................................................................
ДЕН ВТОРИ
Ако трябва да го опишем с една дума, то това ще е – „информираност“. Представителният блок с цели 12 фирми имаше за задача именно това – да информира и запознае в дълбочина 100-те най-изявени дизайнери с новостите и актуалните тенденции, които тази година най-перспективните компании, предлагащи продукти и услуги в сферата на интериора, ще наложат. При това, тази година прякото онлайн излъчване позволи да излязат извън рамките на побиращата 130 души зала и да достигнат неограничена аудитория.
В рамките на по 20 минути, партньорите от Годишната партньорска програма на Дибла:

                     

                  
имаха възможност да запознаят публиката с предимствата и особеностите на новите си изделия. Благодарение на професионализма си и високите стандарти, които предлагат и при които са свикнали да работят, колегите намериха разнообразни подходи и начини да завладеят вниманието на дизайнерите, да ги осведомят подробно за продуктите си, да оставят трайни впечатления у слушателите, даже да ги разсмеят. Беше очевидно, че партньорите ни не са приели предоставената възможност просто като поредната формална изява – личеше си отличната подготовка в изготвянето на представянията, в подбора и структурирането на поднесената информация, а също и умението на всеки да представи фирмата, изделията и услугите си стегнато, но изчерпателно, ясно и по запомнящ се начин!

Дизайнерите откликнаха с интерес, задаваха множество въпроси, получиха се дискусии… Покрай всичко останало, представителите на бизнеса, въз основа на опита и перспективата си, предложиха на слушателите полезни работни модели, предупредиха ги за „подводни камъни“ – и ги посъветваха как да ги избягват, дадоха ценни технически и технологически съвети… 

От своя страна, дизайнерите споделиха опита си с партньорите, коментираха процесите и проблемите с примери от конкретни действителни обекти, подадоха ценна обратна информация как се приемат различни материали, технологии и работни модели, което ще позволи на фирмите да подобрят предлаганото, да се адаптират възможно най-адекватно към действителното търсене и нужди на пазара.

Впрочем, ефикасността от партньорството на фирмите с платформата ни беше онагледена най-ясно и категорично в продуктите, които Призма беше решила да представи на събитието. Три от тях бяха разработени и включени в колекциите им в резултат на непосредствено заявени потребности от дизайнери в Дибла. Това не само е оказало положителен финансов резултат за фирмата и не просто поласка дизайнерите с оказаното внимание към техния труд, професионализъм и нужди, но и демонстрира ползата от моделираното от Дибла постоянно общуване, взаимодействие и активен обмен на информация на бизнеса с дизайнерските среди.

Кафе-паузата между представянията, коктейлът след тях, както и тържествените вечери и обяд (в закуските дизайнерите се представят, по определени причини, по-… колебливо) се оказаха недостатъчни, за да поберат нестихващия ентусиазъм и коментари от страна на участниците – представителите на фирмите и дизайнерите с нетърпение и страст, присъщи на творците, обсъждаха потенциални партньорства и бъдещи съвместни проекти. Във връзка с това, от Дибла се бяхме погрижили да настаняваме партньорите ни от фирмите всеки път в компанията на различни дизайнери, за да може спектърът на контакти, познанства, впечатления и общуване да бъде възможно най-широк и ползотворен!

И ако първата вечер завърши със „спонтанен купон“ в пловдивски бар, втората планово беше пренесена в специално запазения за събитието елитен клуб “Buda's”, чиято собственичка също, меко казано, не е безразлична към дизайнерския бранш.

И тук членовете и партньорите на платформата се представиха с чест! Че сред нас е пълно с неповторими и екзотични (другото име на „странни“) танцьори винаги сме знаели, но когато Mихаела Стайкова и Златка Маджарова взимаха микрофона, дори и най-несломимите „парти-машини“ сред нас останаха смаяни от истинския певчески талант на момичетата!


Понеже не ни е за първи път, бяхме се погрижили на другия ден закуската в ресторанта да се разтегне до към обяд, защото не на шега, сутринта на 1-и април за мнозина беше тежка... Но едно е сигурно – удовлетворението от добре оползотвореното време, от създадените нови контакти, от полученото творческо вдъхновение и идеи, бе изписано по лицата на всички. И по традиция, дълго след като бяха освободили стаите си, участниците във форума останаха в градината и кафенето на хотела, обсъждайки и споделяйки впечатления… Разбираме ги – и на нас не ни се тръгваше.

С всяко изминало събитие стената за снимки на Dibla увеличава своя размер... но явно колкото и голяма да бяхме направили, трудно биха се побрали всички желаещи да се снимат заедно.  100 от най-изявените интериорни дизайнери в страната доказаха, че гилдията ни се състои от сериозни професионалисти и инициативите на Dibla допринасят за сплотяването й.

.............................................................................................................................................................................................

ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ НА СЪБИТИЕТО


Екипът на Дибла благодари за доверието, подкрепата и активното съдействие на всички участници, фирми – партньори, фотографи и оператори, направили това събитие възможно и незабравимо! Впрочем, като казахме, че времето беше спряло, можем и да го докажем – имаме снимки и видео с над 70 участници!
 

Добави Коментар
Няма добавени коментари