100-ТЕ НАЙ | DESIGN>PEOPLE 2018

  • 05.04.2018
  • Всички

Трета поредна година „Дизайнът е повече от хората“ – една от най-значимите ни инициативи, събра 100-те най успешни и изявени интериорни дизайнери в страната с най-утвърдените и доказали се на пазара фирми, за да отбележат заедно постиженията на гилдията, да споделят информация за актуалните новости и тенденции в сферата на интериорния бранш и да се насладят на луксозното издание „Най-доброто от интериорния дизайн за 2017 г.“.  

От 30 март до 1 април 2018 г. екипът на „Дибла“ по традиция посрещна едни от най-талантливите дизайнери и представители на най-успешните фирми в столицата на културата – град Пловдив. Професионалистите от спа-хотел „Империал“ напълно оправдаха доверието ни и се погрижиха за комфорта и спокойствието ни, предоставяйки луксозни и удобни стаи и работни помещения за всички участници. Фоайето на хотела беше преобразено до неузнаваемост в мини-изложбена палата, където фирмите партньори бяха изложили своите изделия и продукти-акценти за годината.

Желанието ни да подобрим общуването между професионалистите от гилдията и да облекчим създаването на нови партньорства с фирми-производители и търговци в сферата на интериорните решения отново бе водещата ни мотивация при организацията на събитието. В тридневната програма беше предвидено достатъчно свободно време за активно провеждане на бизнес разговори в специално организирани за целта пространства, както и работни закуски, обеди и вечери, по време на които участниците да обменят информация, контакти и впечатления.

Още със самото откриване на DESIGN>PEOPLE по време на официалната вечеря се възползвахме от тържествения момент и насочихме вниманието на гостите към най-новите продукти на платформата, създадени, за да подобрят качеството и ефективността на работата на гилдията. И докато миналата година „Дибла Селекция“ беше все още само идея, то сега представихме продукта готов и работещ. Системата за онлайн и директна търговия предлага уникална възможност за поръчки при стандартизирани фиксирани условия с единни КСС-та, разнообразна гама от продукти и марки, взаимноизгодни финансови условия и сигурност и предизвика вълна от интерес и въпроси.

Разбира се, дългоочакваното трето издание на луксозния годишен каталог „Най-доброто от интериорния дизайн за 2017“, бе другият важен акцент на вечерта. Каталогът отразява и дава заслуженото внимание на високите достижения на родните дизайнери в областта на интериорното проектиране. Освен каталога, всеки от присъстващите получи и рекламни комплекти с мостри и други подаръци от всяка от фирмите, участници в тазгодишното издание на „Дизайнът е повече от хората“.

Вторият ден от форума бе насочен към обогатяване на арсенала от продукти, технологии и знания, с които дизайнерите работят и запознаването им с полезна и актуална информация, представена от фирмите партньори – водещи и утвърдени компании в сферата на интериорните решения. По време на събитието демонстрационните кътове на фирмите, показващи най-новите им продукти и услуги, бяха постоянно на разположение на гостите, а участващите дизайнери получиха уникалната конкурентна възможност първи да се запознаят с ключовите предимства и възможности на изделия, които могат да вложат в бъдещите си проекти.

Благодарение на професионализма си и високите стандарти, които предлагат и при които са свикнали да работят, представителите на фирмите намериха разнообразни подходи и начини да завладеят вниманието на дизайнерите, да ги осведомят подробно за продуктите си, да оставят трайни впечатления у слушателите.

От представителя на „Естета Интериори“ разбрахме за изключителната устойчивост и лекота на почистване на дамаските, изготвени по технологията aqua clean. Научихме за маркетинговите похвати и специфични услуги, които значително облекчават работата на дизайнерите с изделията на фирмата, събрала в едно продукти на „Гала Колеционе“, „Массиво“ и „Меблик“.

Колегите от „Джия“ бяха подготвили енергично и емоционално представяне на решенията за баня на „Тесе“ – естетични, интелигентни и прости за прилагане. С много чувство за хумор и оригиналност представителят на „Дием“ направи паралели между минало и настояще, илюстрирайки новаторството и многообразието на съвременния обков. „Икор“ впечатлиха с невероятното разнообразие и оригиналност на продуктите за покриване на стени и тавани, които превръщат тези повърхности в същински произведения на изкуството. Партньорите ни от „Манифлекс“ подчертаха предимствата на материалите, технологиите и принципите, които стоят зад изработката на всеки един от продуктите на марката и които й позволяват да бъде световен лидер в матрачния бранш.

„Оргахим“ разчупиха стандартните представи за себе си като за компания, занимаваща се единствено с предлагането на качествени бои и представиха „Деко“ – новаторско покритие за външни и вътрешни повърхности и подове с изключителни качества и специфично приложение. „Паркетен стил“ от своя страна впечатлиха с разнообразие и доказано качество на паркети и стенни панели и представиха редица полезни особености в конструкцията, технологиите за производство, покритията и приложенията на различните изделия.

Верни на себе си, „Призма“ отделиха особено място в представянето си на дизайна на уникалните осветителни тела, които фирмата изработва съвместно с водещи български проектанти, много от които – членове на „Дибла“. „Пи Ес България Лукс“ ни представиха новостите в изграждането на модерни басейни и спа, както и съвременните системи и начини за поддръжката им. Особен акцент бяха био-басейните с техните естетически и функционални предимства. Обковът, конструкциите и аксесоарите на „Салекс“ спечелиха аудиторията с възможностите и вида си, издаващи внимание към функционалността, съчетано с безкомпромисна естетика.

Предимствата и богатите възможности на техническия и естествен камък, приложени в интериора, ни представиха от „СКВ“. „Шнайдер Електрик“, както винаги, впечатлиха всички с техническите възможности, естетическата завършеност и внимание към детайла на продуктите, с които всеки дом може да се превърне в интелигентен, енергоспестяващ и високотехнологичен.

„Мапей“ подробно представи някои от богатата си гама подови и стенни настилки, технологиите на прилагането им и специфичните им предимства. Акцент върху идеята, хармония между дизайн и функция – това са основните принципи зад работата на „Ники“. Резултатите са видими в продуктите им за обзавеждане на търговски обекти, ресторанти и хотели – удобни, стилни, оригинални и запомнящи се изделия от дърво, метал и стъкло. Предимствата и потенциала на перголните системи ни бяха представени от „Парадайз Пергостайл“.

.............................................................................................................................................................................................

Успехът на събитието, професионалното участие на фирмите, ведрите усмивки по лицата на участниците ни зареждат с желание и воля да продължаваме с "пълна газ" напред, разширявайки още повече възможностите за развитие на интериорния дизайн в страната. Благодарим ви за подкрепата и активното участие!

.............................................................................................................................................................................................

                                   

                        

.............................................................................................................................................................................................

Благодарим за медийното съдействие на: 

              

.............................................................................................................................................................................................

Добави Коментар
Няма добавени коментари