ВТОРА ГОДИШНА ДИЗАЙН КОНФЕРЕНЦИЯ | НА ТЕМА - ПРОФЕСИЯТА

  • 10.11.2015
  • БГ дизайн

На 03 декември 2015г. предстои едно от най-мащабните събития с фокус интериорен дизайн. Организатор е Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ), темата ще е „ПРОФЕСИЯТА“, а златен спонсор е компанията ОРГАХИМ. Основен партньор на Конференцията е Държавната Агенция на българите в чужбина.

ПРОГРАМА

9:30 –10:00 регистрация и настаняване

10:00 – 10:30 – официално откриване с представители на Столична Община и всички партньорски организации.

10:30 - 13:00 - Дискусия. Модератор Гена Събева, председател на АИДБ.  

I ЧАСТ: Хоби или професия е интериорния дизайн Орфей Миндов - Директор на НГПИ ТРЕВНЕНСКА ШКОЛА доц. Мирян Мирянов и Доц. Д-р. Милена Николова от НХА Светла Ненова (дизайнер и арт мениджър на художничката Цветелина Русалиева, която ще представи свои творби по време на конференцията ) Интериорният дизайн е творчество, а интериорният дизайнер - визуален артист - разговор със Светла Ненова   II ЧАСТ: Къде е мястото на интериорния дизайн в инвестиционното проектиране Явор Арсов (Мениджър архитектурни и инфраструктурни проекти в ОРГАХИМ) Всяко пространство трябва да се използва оптимално - разговор с Явор Арсов доц. Банко Банков - НБУ инж. Конов - Русенски университет "Ангел Кънчев", катедра "Промишлен дизайн"  

12:00 – 12:15 - освежаваща пауза за разговори и контакти  

III ЧАСТ: Ценоразпис на дизайнера - методика, минимални и максимални цени Генчо Гоев - основател на професионалната платформа за дизайнери - www.dibla.com, и борса за млади таланти - www.grid-designlab.com  

IV ЧАСТ: Евро пари за дизайнери Г-жа Таня Илиева има 16-годишен опит като консултант в разработване и управление на проекти за бизнеса и администрацията. Оценител е на проектни предложения по европейските програми  

13:00 – 14:00 – обяд

14:00 – 15:00 – Най-добрите в професията: Светослав Тодоров, STUDIO MODE (Носител на световните призове за „Restaurant and Bar Design Awards“ – „BEST BAR“ и „EUROPE“  за заведението „GRAFITTI“ във Варна)

15:00 – 16:00 – Най-добрите в професията: Арх. Елиа Недков (Носител е на много награди, някои от които "Polydecor Design Award", "DuPont Corian" за храна и кафе-бар и др. През 2004 г. той премества студиото си в Милано и развива дейността си в различни насоки – архитектура, дизайн, графика.)  

16:00 – 16:15 – освежаваща пауза за разговори и контакти

16:15 – 17:15Design Researcher - Георги Георгиев (Изследовател на процеса на дизайн, творец, който изследва по-различната перспектива на дизайна, процеса и създаването на нови идеи, креативността в процеса за създаване на интериорен дизайн. Живее и работи в Япония.)

17:30 – 18:30Изкуството в интериорния дизайн - Мария Слабакова. (Художник и главен дизайнер на „АРТ Студио СЛАБАК“ Маями, САЩ – фамилна компания с над 30 годишен опит в България и САЩ, основен партньор на компанията Barton G – лидер в парти индустрията и организирането на събития в САЩ)

18:30 - коктейл с двустранни бизнес срещи между инвеститори, дизайнери и гости.  

В програмата на конференцията са заложени дискусии на теми от голямо значение за същината на професията ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР, както и всички нейни детайли, благодарение на които тя е в симбиоза с различните сфери на строителството, архитектурата и изкуството. Основен акцент са и лекциите за обмяна на опит, които ще изнесат водещи имена в интериорния дизайн от международно значение. Годишните конференции, организирани от Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ) имат за цел да засилят усещането за общност между интериорните дизайнери – млади и доказани професионалисти с многогодишен опит; да се регламентира професията на интериорния дизайнер у нас, както и да се създадат условия за реални срещи между инвеститори и дизайнери и да се създадат конкурентни условия за представяне и избор. Големият интерес, който показаха организираните досега от АИДБ лекции и дискусии наложи необходимостта от иницииране на срещи за обмяна на творчески похвати между интериорните дизайнери в страната и техните български колеги в чужбина. Партньорството си потвърдиха организации, чието мнение и становище ще е от голямо значение в дискусиите по време на конференцията – ДИБЛА (Виртуално сдружение на дизайнери на мебели и интериор), ЧЕРГА (Българска Дизайнерска Група) и Интер Експо Център - организатор на специализираните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, Лесотехническия университет в София, УАСГ, НБУ, ТУ Русе, НХА, Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Български (БКДМП), Български Мебелен Клъстър.

Медийни партньори на събитието са: dibla.com, сп. НАШ ДОМ, Списание "Още за КЪЩАТА" , CITYBUILDHOME.BG, KAFENE.BG, АРТ ЛЕКСИКОН, FAKTI.BG Като заключителна част от конференцията ще се проведат двустранни срещи между инвеститори, производители или вносители на мебели, както и на водещи имена сред интериорните дизайнери и гости на конференцията.

Водещ ще бъде топ дизайнерът Светослав Тодоров, STUDIO MODE. Всичко за програмата, участниците и дискусиите на официалния сайт на събитието www.aidb.bg, както и на страницата във Facebook. Медийни партньорства и комуникации на Втората годишна конференция на интериорните дизайнери event A Communications 0885373914 [email protected]

Добави Коментар
Няма добавени коментари