СТАРТИРА КОНКУРСЪТ "АРХИТЕКТУРНИ НАГРАДИ АРХ ИНОВА 2016"

  • 07.04.2016
  • Конкурси

Темата на конкурса тази година е "Жилищни сгради"в  две категории: „Еднофамилни жилищни сгради” и „Многофамилни жилищни сгради".

Всеки архитект или архитектурен колектив може да участва с до три проекта във всяка категория.

АРХ ИНОВА е некомерсиален архитектурен конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира качествената архитектура и стойностните проекти на архитектите на базата на четири основни критерия: иновативност на архитектурните решения и приложени технологии, устойчивост на архитектурата и хармонично вписване на сградите в околната среда, функционалност на сградите и не на последно място - естетика.

Организатори на наградите АРХ ИНОВА са специализираните медии в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн Ka6tata.comCitybuild.bgCitybuildhome.bg и The-Building.eu.

Авторитетното жури тази година е в състав: САБ – арх. Пламен Генов, КАБ – арх. Диана Христова, КСБ – инж. Егмонт Якимов, арх. Ангел Захариев, арх. Милена Нанова, арх. Лило Попов, арх. Георги Кътов, арх. Славин Байлов и арх. Божидар Хинков. 

Партньори на конкурса са КАБСАБ и КСБ, а спонсори - Colliers InternationalALUKÖNIGSTAHL и VEKA Bulgaria.

Календар на събитието:

Начало на конкурса - 05.04.2016 г.

Срок за регистрация - 30.07.2016 г.

Срок за подаване на проектите - 05.08.2016 г.

Публикуване на участващите проекти - 10.08.2016 г.

Журиране - 19-20 септември 2016 г.

Церемония по награждаване - 19.10.2016 г.

Всички подробности за конкурса Аrchinova може да прочетете в официалния сайт http://www.archinova.bg/

Очакваме вашите проекти и пожелаваме успех на всички участници!

В първото издание на конкурса през 2014 година с тема "Ваканционни селища и хотели", първо място не беше присъдено. Второ място си поделиха "Абстракта" ООД за КУРОРТНО ЕКО СЕЛИЩЕ ХАРМОНИЯ до Смолян и проектът на "Даймънд Шмит Архитекти" - Торонто, Канада, за ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ ОБЗОР.

Във второто издание на конкурса през 2015 година с тема "Офис сгради", първото място спечелиха архитектите Ангел Захариев, Николай Узунов и Асен Милев от "А и А Архитекти" ООД за ОФИСНА СГРАДА КЪМ ПРОИЗВОДСТВЕН КОМПЛЕКС на фирма "Димитров" ООД в Плевен. 

Добави Коментар
Няма добавени коментари