РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЩАБНОТО ПРОУЧВАНЕ НА DIBLA - DIBLA IQ

  • 31.07.2015
  • БГ дизайн

Приключи мащабното проучване, което dibla.com проведе под името DIBLA IQ. Благодарим на всички, които се включиха и споделиха факти за работата си.

Бихме искали да направим кратко обобщение на резултатите, което всъщност е представителна извадка, описваща работата на дизайнерите в България:

В Проучването взеха участие 136 професионалисти в областа на проектирането 59 - Интериорни дизайнера 41 - Студо за интериорен дизайн с повече от 1 човек в екипа 2 - продуктов дизайн 34 - Дизайнери, художници и проектанти на работа към различни компани.

ST1 ST2

От фактите, които те са споделили, става ясно, че една трета от тях работят средно от 1 до 3 проекта месечно, със среден бюджет над 30 000 лв.  Не малък процент (26,5%), 36 професионалисти от анкеританите  работят с бюджет над 50 000 лв.

ST3

Най-често интериорните дизайнери, взели участие в DIBLA IQ, ръководят сами изпълнението на проектите си и сами правят подбор на всички елементи в интериора (около 50%), а по-голямата част от останалите (около 30%) също правят това, но само по някои проекти. Интериорните дизайнери и студия в България често поемат изпълнението и на ремонтните дейности на обектите (41,9%). Когато проектират, само около 20% не използват продукти на други дизайнери, като 33,1% го правят във всичките си проекти. За изпълнението на проектираните интериори, българските дизайнери използват, както български, така и чужди фирми. Най-често отстъпките, които те получават за закупуването на различните елементи от интериора са в интервал 10% - 20%. Много малък е процентът на дизайнери, които получават отстъпки по-млаки от 5% Домко, Топ Груп и Мартинели са фирмите споменати от най-много дизайнери, като фирми, които биха препоръчали. Списъка с препоръчаните фиреми ще обявим допълнително.

ST4

Проучването е проведено с помощта на 136 фирми, които са дали своите отговори на DIBLA IQ. Dibla.com направи обстоен анализ на получената информация, изводите от него ще допринесът за подобряването на предлаганите услуги, както и тяхното разширяване в полза на вас – активните дизайнери на България.

Добави Коментар
Няма добавени коментари