КОНКУРС | ПРОДУКТОВ ДИЗАЙН НА ЩЕНДЕРИ В ЗОНА ТЕКСТИЛ НА ХИПЕРМАРКЕТ „КОМО“

  • 08.01.2016
  • Конкурси

КОНКУРС | ПРОДУКТОВ ДИЗАЙН НА ЩЕНДЕРИ В ЗОНА ТЕКСТИЛ

НА ХИПЕРМАРКЕТ "КОМО"

 

www.dibla.com и хипермаркет Комо канят българските интериорни дизайнери да участват в конкурса „Продуктов дизайн на щендери в зона Текстил на хипермаркет Комо

 

ВЪЗЛОЖИТЕЛ 

Хипермаркет "Комо" е дъщерна фирма на Австрийската верига К. Лудвиг и съществува от 2005 година. Предлага на своите клиенти модерни, удобни и качествени мебели на достъпни цени. Комо е магазин за индивидуалисти, експериментатори, любители на модерното и красивото.

Асортиментът на Комо се избира след съгласуване с централата в Австрия. За хипермаркета в България се подбира само най-качественото и модерното. Политика на фирмата е тясната работа предимно с известни немски, австрийски, френски, датски и словенски производители на мебели.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

В конкурса могат да вземат участие професионалисти в областта на интериорния дизайн, студенти специалност „Дизайн” и всички желаещи, които имат цветова култура и чувство за естетика.  

ТЕХНИЧЕСКО ЗАДАНИЕ

Проектиране на серия модули за представяне на текстилни артикули.

Обект на дизайн е цялостният облик при различни конфигурации между отделните модули, така че да се получи обща и единна организация на зона за текстилни продукти. При проектирането на модулите трябва да се вземе под внимание продуктовото разнообразие и начинът, по който продуктите (декоративни възглавници, калъфки за декоративни възглавници, хавлии, спални комплекти, одеала, олекотени завивки, пердета, мостреници на пердета, аксесоари за пердета, щори и др.) ще се разполагат по щендерите.

Площта в магазин Комо, отредена за заданието, е 350 м2. Желателно е при проектирането да се изработят няколко основни конфигурации между отделните елементи, съобразени с оптимално разположение на продуктите.

Да се предвиди свободен ход за клиенти между самите модули, лесен достъп към останалите зони в магазина като част от общия ансамбъл, достъп до аварийни изходи.

Щендерите ще са статични, еднолицеви, двулицеви и острови, без шкафчета (мини складови контейнери). В горната част трябва да се предвиди площ за брандиране. Ще се налага смяна на брандирането при смяна на предлагания производител.

РЕГИСТРАЦИЯ В КОНКУРСА  

Всички участници в конкурса трябва да изпратят своето предложение до 15.02.2016г. За регистрация изпратете ел. писмо на: [email protected]

Писмото трябва да бъде със заглавие: Конкурс „Щендери за текстил – Комо″ и съдържание: Име и Фамилия на участника, кратко описание (200-300 символа) на направеното предложение.

Няма ограничения в броя на проектите, с които може да кандидатства един кандидат, но всеки проект трябва да бъде изпратен отделно, с отделна документация. Всички материали по проекта трябва да са в електронен формат, изпратени заедно с формуляра за участие.

Материалите по проекта трябва да съдържат:

  • 2-4 визуализации на идеята без ограничение в техниката на визуализиране на предложението – от скица до 3D изображение;
  • технически чертежи, придружаващи проекта;
  • форматът да е .jpeg или .pdf, не повече от 500 КВ на файл;
  • обяснителна записка, описваща продукта и материалите – не повече от 600 знака.

УСЛОВИЯ ПРИ ОЦЕНЯВАНЕТО  

Критериите за оценка от страна на възложителя са: дълбочина на разбирането на заданието, оригиналност и новаторство на решенията за различни комбинации, предимства при разполагането и представянето на продуктите, възможност за лесно осъществяване на проекта.

Магазин Комо си запазва правото да използва всички изпратени проекти за бъдещо прилагане. За всеки следващ осъществен проект след класираните на първо и второ място, възложителят е длъжен да осведоми съответния дизайнер и му дължи награда в размер на 500 лв.

Дизайнерите могат да включват в портфолиото си осъществените си по този конкурс проекти.

Проектите ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на магазин Комо и други одобрени от Комо специалисти.

НАГРАДИ

Предвидени са две награди от магазин Комо:

  • Първа награда на стойност 1500,00 лв. и втора награда на стойност 1000,00 лв.

Разбира се, както винаги, Дибла ще отрази представянето на победителя с новина и интервю.

Поощрителна награда за избор на публиката:

  • 5-те най-харесвани проекта ще бъдат отразени в www.dibla.com с кратко представяне на авторите.
Добави Коментар
Няма добавени коментари