„НАШ ДОМ“ ПРАЗНУВА ЮБИЛЕЙ

  • 13.12.2017
  • Всички

Навръх своя юбилей списание „Наш дом” за 15-ти пореден път раздаде авторитетните си награди „Интериор на годината“ и отличи най-добрите български интериори, публикувани в списанието през 2016 г. През последните петнадесет години конкурсът традиционно насочва публичното внимание към успешните и обещаващи имена в областта на дизайна и архитектурата. Тази година номинираните проекти в категория „Частен интериор” бяха дванадесет, а в категория „Обществени пространства” - седем.

В журито се включиха утвърдени професионалисти като арх. Радина Гешева, арх. Владо Вълков, арх. Ивайло Захариев от студио L6, арх. Вяра Желязкова от I/O архитекти, арх. Боби Борисов,  Марияна Китанова – арт директор на „Наш дом”, и Кънчо Стойчев – издател на списанието. Журито отреди първо място на арх. Елиа Недков за интериора му на апартамент в София, а в категорията „Обществен интериор“ спечели столичният ресторант Spaghetti Kitchen с автор Любомир Василев. Наградата на читателите отиде при “Е студио” за къща в София и при Cache Atelier за офис на SiteGround.

Половинвековната история на списанието е съпроводена с любопитни и повратни моменти. През 1967 г. „Наш дом” започва да излиза като издание на агенция „София прес” на руски език и се разпространява в шест броя годишно на територията на СССР. По онова време „Наш дом” е предимно лайфстайл издание със статии за изкуство, мода, козметика, здраве, рецепти и карикатури. Едва две години по-късно списанието започва да излиза и на български език. От 1975 г. обликът на „Наш дом” се променя с ново лого (съхранено и до днес!), модерно оформление на хромова хартия и повече цветни страници. В хода на времето списанието се развива и сменя облика си като в началото на 21-ви век „Наш дом” расте с всеки брой и стига до 200 страници. Съдържанието се обогатява с новини от световни изложения и кореспонденции от цял свят. Списанието продължава и днес да се развива, запазвайки характера си на издание, адекватно на българската реалност през годините, на практичен справочник, консултант и ценен ориентир в добрия стил и вкус.

.............................................................................................................................................................................................


ПОПУЛЯРИЗИРАЙТЕ ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА В dibla.com

Вие предлагате продукти и услуги в сферата на архитектурата, интериора и дизайна - ние можем да ги популяризираме пред специализирана аудитория.

Добави Коментар
Няма добавени коментари