ДИЗАЙНЕР НА ГОДИНАТА 2017

  • 06.12.2017
  • Всички

Несъмнено признанието „Дизайнер на годината“ е едно от най-желаните и престижни отличия за бранша в България, откакто съществуват националните награди за интериорен дизайн Dibla Design Awards. Меги Илиева заслужено получи отличието „Дизайнер на годината“ за 2017 г., благодарение на общия си принос към българския дизайн, своя богат дългогодишен опит, доказан професионализъм, разнообразни по естество и мащаб проекти и успешно популяризиране на българския дизайн на международна сцена.

Меги Илиева е основател на студио R&M Interior Design. Завършила е ЛТУ, гр. София, специалност инженерен дизайн, след което специализира „Архитектура“ в УАСГ. През 2005 г. печели първо място в категориите „Жилищен интериор“ и „Обществен интериор“ на национален конкурс за интериорен дизайн, организиран от „BULFURNITURE BG дизайн и развитие“, а само за тази година неин проект печели три награди от World Luxury Spa Awards, включително приза за „Най-луксозен фитнес и спа център в света за 2017“. През последните три години Меги Илиева е осъществила различни по функционалност интериори, сред които „Лудогорец Арена“ – трибуна „Моци“, ВИП ареа сектор В стадион ПФК „Лудогорец“, ресторант „Глория Мар“, ресторант „Ла Каза“, ресторант „Капо“, ресторант „Роял Грил“, ресторант „Хамбургеса Ностра“, детско-юношеска школа ПФК „Лудогорец“, финландско селище хотел „Ястребец“, „Есте Фитнес и Спа“, стадион „Г. Аспарухов“ сектор А, хотелски комплекс „Грийн Лайф“, Банско.

  • През 2017 г.  Ваши проекти получиха много награди за дизайн, очаквахте ли да бъдете отличена и като „Дизайнер на годината“ на Dibla Design Awards?

Наградата „Дизайнер на годината“ е очаквана за всеки един колега, който има достатъчно проекти зад гърба си, а аз винаги съм работила проектите си за награда. Истински се радвам, че и на родната сцена вече имаме поле за изява. За мен титлата „Дизайнер на годината“ е тежка, а отговорността голяма. Благодарна съм за високата оценка.

  • По време на Церемонията чухме добри думи за българските специалисти. Каква е общата Ви оценка за участвалите проекти?

Проектите, които участваха в конкурса, бяха на високо порфесионално ниво. Много силен конкурс, с много силни проекти във всички категории. Имената, които участваха в Dibla Design Awards, са имена достойни за уважение и награда.

  • Израства ли дизайнът в страната и какви са наблюденията Ви след толкова дългогодишен опит?

В момента в България работят наистина много дизайнери и архитекти в областта на интериорния дизайн, което е фактор за конкурентна среда и стимул за растежа на качеството и нивото на дизайна в България.

  • Каква е Вашата рецепта за добър дизайн и какви са задължителните условия, за да може да се създаде добър интериор?

За мен дизайнът е емоция, а добрият дизайн в зависимост от функцията на интериора трябва да умее да предизвиква различна емоция. Най-вероятно тук ще прозвуча донякъде тривиална, но дизайнът не е просто мода, един интериор е взаимодействие от пропорция, светлина и материали в пространството. Когато тези три неща са в точната доза, рецептата е вярна.

  • Каква е Вашата оценка за работата на Платформата по принцип? А за организацията и Церемонията?

Радвам се, че именно „Дибла“ успя да излъчи национален конкурс за интериорен дизайн. Фактът че в състава на журито бяха включени 16 международни специалисти, говори за значимостта и добрата организация на конкурса. Самата церемония беше истински дизайнерски направена и затова говори емоцията, която създаде у всички присъстващи – тържественост!

  • Споменахме, че само за тази година имате три награди от World Luxury Spa Awards, включително приза за „Най-луксозен фитнес и спа център в света“ за 2017, къде подреждате наградата от „Дибла“?

Проектът стана съвършен, за което искам специално да благодаря на инвеститора, и изключително много се радвам, че обектът взе всички тези награди в световен мащаб. За мен лично наградата на „Дибла“ обаче е на първо място, защото е награда за цялостен принос.
Галерия снимки от проектта:

  • Защо интериорният дизайн е важен? Къде поставяте добрия дизайн?

Интериорният дизайн е начин на живот, а добрият дизайн е предпоставка за по-добро качество на живот.

  • Какви са следващите Ви проекти, можем ли да Ви видим отново на сцената догодина с награда в някоя от категориите?

В момента приключвам идейния проект на мащабен обществен интериор, който се надявам да изпълним в следващата година, което ще бъде добра предпоставка за участие в конкурса.

  • За финал – какво ще пожелаете на участниците в конкурса и на организаторите?

Пожелавам на всички много красота, успех и постигнати цели.

Добави Коментар
михаил фурнаджиев
Ние сме строителна бригада, която отдавна е на пазара и вече е натрупала зад гърба си солиден опит и дългогодишна практика. Екипът ни се състои от млади и амбицирани професионалисти на гипсокартон,шпакловка,боя и други дейности готови винаги да предложат своите услуги и да демонстрират професионалните си умения. В наши дни, когато конкуренцията в бранша е изключително голяма и изискванията на клиентите високи, основен приоритет за нас е максималното удовлетворяване на техните искания и желания. Специалистите ни са много компетентни и високо квалифицирани, благодарение на което изпълняват качествено и акуратно своите задължения. 0899767602-михаил