ESCREO & DIBLA

  • 18.08.2015
  • Материали и технология

Ако имате най-яката идея на света, какво ви е нужно да я осъществите? Най-честите предположения вероятно ще се въртят около основните отговори:

  • време
  • хора
  • пари

Когато обаче се вгледаме по-дълбоко във всяка една такава идея, осъзнаваме, че имаме нужда от много малки на брой части, за да бъде пъзелът пълен. Няма нужда да имаме цялото време на света, за да направим/създадем лого - просто сглобяваме нещо в photoshop. За да направим бюджет на приходите и разходите не ни трябва експерт, ще попитаме нашите родители, как планират семейния бюджет. За да сглобим сайт не ни трябват пари, за да плащаме на IT - ще използваме шаблон от wordpress. Реално, ако искаме да изредим причините да НЕ осъществим нашата (велика) идея ще ни трябва много хартия и много време. По интересният въпрос е какво ни трябва?! Не много. Амбиция. Смелост. Адаптивност. Започваме с тези ресурси, които са трудни за обяснение и измерване: хъс, амбиция, липса на  страх от провал, желание да рискуваш, смелост да разговаряш с другите около теб, да се адаптираш бързо, да бъдеш гъвкав. Все качества, които ни формират като личности, важни за оцеляването в 21 век. Ако искаме да осъществим своята идея в главата си трябва да бъдем визионери - да си я представим вече съществуваща. Да затворим очи и да я огледаме от всички ъгли и да видим, какви са съствните части на цялото.  После да разберем, коя е основата, без която не може да функционира или да приоритизираме.

www.dibla.com

Просто казано: за да осъществим идеята в главата си трябва да я нарисуваме, да я опишем с думи, да я визуализираме. Не случайно хората от праисторически времена са рисували по стените в пещерите - това е бил не само техният начин да бъдат запомнени, но и това е бил начин да комуникират едни с други, да развиват своите идеи и проблеми. Нека да се спрем точно на тази малка съставна и важна частица, която може да ни отведе към осъществяването на нашата идея. Къде пишем реално? Най-често може би ще чуем:

  • тетрадка
  • дневник
  • салфетка
  • word
  • флипчарт
  • бяла дъска

Това са традиционните повърхности върху, които може да пишете, но не забравяйте, че вашата идеа е по-специална и различна. Може би трябва да използвате също нещо по-различно за визуализирането й. Какво ще кажете за стената? Може би не сте поглеждали по този начин на стените около вас? А може би сте си мечтали като деца да рисувате свободно по стената без да се притеснявате от родителите си? Може би, когато се е родила великата идея батерията на телефона е паднала, бялата дъска е била далече от вас, не сте искали да хабите хартия (нали сме еко)...Ако е така значи ESCREO е точно за вас!

www.dibla.com2

Escreo оживява стените ви! Escreo e покритие за стени, маси, колони, които се превръщат в бяла дъска - може да се пише върху тях с маркер, който се изтрива лесно и бързо с гъба. За разлика от традиционните заместители чрез Escreo на практика оптимизирате вече наличното пространство във вашия офис, студио или дом. Това е по-ефикасното решение в сравниние с други алтернативи, при които са нужни допълнителни ресурси. Escreo интелигентно създава пространство за развитие, планиране и игра. Може да използвате стените си за “мозъчни атаки”, SCRUM процеси, вдъхновяващи цитати или освежаване на пространството. Чрез Escreo излизате от рамките на бялата дъска, защото може да създадете различни форми и цветове, които не да ограничават, а да стимулират вашия творчески процес.

MG_7140

Escreo няма да осъществи вашата идея, но е начална стъпка в тази посока. Веднъж написана или нарисувана идеята придобива собствена сила, която може да ви подтикне да направите всичко необходимо за нейното изпълнение. Лято 2015 г. е перфектното време да сбъдните мечтите си. Помогнете си сами и разберете повече за Escreo на www.escreo.com

1

Добави Коментар
Няма добавени коментари